"Kuzu da zamanında yumurta yememiş"

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Ankara Üniversite'nde yaşanan protesto olayından sonra AKP'li Burhan Kuzu'nun 'yumurta yiyin zihniniz açılsın' sözüne atıfla, "Bunu diyenlerin polis şiddetinin meşruluğunu sağlayan yasada değişiklik yapılırken fazla yumurta yemedikleri de düştükleri çelişki ile ortaya çıkmış bulunmaktadır" dedi.

Yayınlanma: 09.12.2010 - 11:41
Abone Ol google-news

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç yazılı bir açıklama yaparak, "Protestocular için 'yumurtayı yiyin zihniniz açılsın', 'bunlar hep aynı kişiler' ve '68 kuşağı hortlarsa tehlikeli olur' diyenlerin polis şiddetinin meşruluğunu sağlayan yasada değişiklik yapılırken fazla yumurta yemedikleri de düştükleri çelişki ile ortaya çıkmış bulunmaktadır" ifadelerine yer verdi.

Siyasal Bilgiler Fakültesi'ndeki protesto ile birlikte önemli bir noktanın daha gündeme geldiğini ifade eden Kılıç, "Bugüne kadar AKP'nin kullandığı önemli bir argüman olan, 'içlerinde ideolojik, illegal gruplar, provokatörler var' söylemiyle marjinalleştirme çabaları da ciddiyetsizliğini kanıtlamış bulunmaktadır. Başbakan Erdoğan öğrencilere, Tekel işçilerine, kamu emekçilerine yani hakkını arayan her mücadeleye aynı argümanla yaklaşmaktadır" dedi.

Üniversitelerin üzerinde siyasal iktidarın yetkilerine dikkat çeken Kılıç, "Başbakan'ın ve Burhan Kuzu'nun derhal üniversite yönetimini istifaya çağırması da hep vurguladığımız, üniversitelerin üzerinde siyasal iktidarın yetkilerinin boyutunu da göstermesi açısından önem arz etmektedir. Ufacık protesto da birilerinin istifa etmesini talep edenlerin dayanılmaz egolarının üniversite üzerindeki olumsuz etkilerinin boyutlarını göstermesi açısından da bu ifadeler anlam taşımaktadır" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler