Assange'a iltica hakkı verilmesi istendi

Avusturya Yeşiller Partisi güvenlik sözcüsü Peter Pilz, Londra'da gözaltında bulunan WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'a "siyasi iltica hakkı verilmesini" talep etti.

Yayınlanma: 09.12.2010 - 11:53
Abone Ol google-news

Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) ile Halk Partisi'nden (ÖVP) kurulu koalisyon hükümetine çağrıda bulunan Avusturya Yeşiller Partisi güvenlik sözcüsü Peter Pilz, "Assange'a siyasi iltica hakkı tanınmasını ve İçişleri Bakanlığına bu konuda talimat verilmesini" istedi.

Yeşiller Partisi temsilcisi Pilz, ABD'nin baskıları üzerine Wikileaks'in hizmet sağlayıcı bulmakta zorlandığını ifade ederek, Avusturya'da "Freiheit GSMH" (Özgürlük A.Ş.) adlı bir şirket kurduklarını ve bu şirketin "internette basın özgürlüğü için Wikileaks'e sunucu hizmeti vermeyi amaçladığını" kaydetti.

WikiLeaks'e dünya çapında destek veren 507 "sunucu" bulunduğunu belirten Pilz, WikiLeaks'in başlattığı bu "enformasyon savaşını ABD'nin kazanma şansının bulunmadığını" iddia etti. Pilz, ABD'nin gizli diplomatik belgelerini yayımlayan WikiLeaks'in ABD için "internetin Vietnam'ı olacağını" ileri sürdü.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler