"Pakistan'ın büyük sorunlarla karşı karşıya"

WikiLeaks internet sitesinde yayımlanan ABD'nin gizli diplomatik yazışmalarına göre, ABD'nin eski İslamabad Büyükelçisi Anne Patterson'un, ABD'nin Pakistan ve Afganistan Özel Temsilcisi Richard Holbrooke'a verdiği brifingde, Pakistan'ın büyük sorunlarla karşı karşıya bulunduğu fakat hükümetin bu sorunlar karşısında başarısız olduğu belirtilmiş.

Yayınlanma: 09.12.2010 - 11:45
Abone Ol google-news

Holbrooke'un, 4 Şubat 2009'da İslamabad ziyareti sırasında Büyükelçi Patterson tarafından verilen brifingde, Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari'nin ülkenin sorunlarına karşı kör olduğu ve Pakistan'ın Taliban ve El Kaide terör örgütlerine karşı mücadelede silah sıkıntısı çektiği ifade edilmiş.

Brifingde, devlet kurumların zayıf ve sorunları çözmede yetersiz kaldığı, hükümetin ve devlet kurumlarının güçlendirilmesinin gerekliliği istenmiş.

Ülkenin, terör, doğal afetler, yoksulluk, işsizlik, enerji yetersizliği ve yolsuzluk gibi devasa sorunlarla karşı karşı olduğunun altının çizildiği brifingde, Pakistan halkının acılarının gidermek için uluslararası yardımların gerektiğine vurgu yapılmış.

Brifingde ayrıca, Pakistan medyasının ve sivil toplum örgütlerinin günden güne güç kazandığı da belirtilmiş.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler