Duruşmaya yarın devam edilecek

Ergenekon davasına yarın devam edilecek. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan yargılamanın 9'uncu duruşması tamamlandı. Mahkeme heyeti, duruşmayı yarın saat 09.30'a erteledi. Bugün okunmasına devam edilen iddianamede 1591'inci sayfaya kadar gelindi.

Yayınlanma: 06.11.2008 - 08:25
Abone Ol google-news

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmada, Veli Küçük ile Doğu Perinçek'in de aralarında yer aldığı bazı tutuklu sanıklar hazır edildi. Tutuksuz sanıklardan Kemal Yalçın Alemdaroğlu, Ali Yasak, Güler Kömürcü Öztürk, Kemal Şahin, Feridun Refik Nuhoğlu, İbrahim Benli, Mehmet Murat Yücel, Murat Özkan, İsmail Eksik, Emin Caner Yiğit ve başka suçtan tutuklu Semih Tufan Gülaltay da duruşmaya katıldı.

Sanık, avukat ve katılımcıların tespiti yapılarak zapta geçirilmesinin ardından, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, iddianameyi, geçen celse kalınan 1344. sayfasından itibaren okumaya başladı.

Pekgüzel ve diğer savcı Nihat Taşkın tarafından dönüşümlü olanak okunan iddianamede, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alemdaroğlu'nun hukuki durumunun ele alındığı bölüm okunuyor.

Bu arada Alemdaroğlu, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne girerken basın mensuplarının, ''Bugün iddianamenin sizinle ilgili bölümü okunacak'' demeleri üzerine, iddianameyi dinleyeceğini ve zamanı gelince savunmasını yapacağını belirterek, ''Hep aynı şey. Değişen bir şey yok'' dedi.

 

Duruşmada bugün

Duruşma salonunda izleyiciler ve avukatların bulunduğu bölümlerde yer olduğu için duruşmayı dış salondan izleyen basın mensupları da iç salona alındı.

Savcı Pekgüzel, iddianamedeki telefon tapelerini okurken, sanıklardan Doğu Perinçek, savcının, adı geçen kişilerin sadece ön isimlerini okunduğunu belirterek, isimlerin soyadı ile okunmasını istedi.

Bir telefon iletişim tutanağı okunurken de Kemal Yalçın Alemdaroğlu'nun, 2 kişinin isimlerinin yerlerinin değiştirildiğini ifade ederek, ''Ters okuyorsunuz sayın savcı'' demesi üzerine Pekgüzel, ''Yazıldığı gibi okuyoruz'' yanıtını verdi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün de Savcı Pekgüzel'den isimleri tam olarak okumasını istedi.

Savcılar, daha sonra sanıkların isimleri ve soyadlarını birlikte okudu.

İddianame okunurken Alemdaroğlu'nun söz almak isteyen avukatı Mehmet Çetinbaş'a, Heyet Başkanı Şengün ''Lütfen oturunuz'' diyerek söz vermedi. Konuşmak isteyen bir sanığa da Savcı Pekgüzel, ''Lütfen araya girmeyin. Bir şey varsa sonra düzeltirsiniz'' uyarısında bulundu.

İddianamenin Savcı Nihat Taşkın tarafından okunması sırasında da Perinçek, kendisiyle ilgili tanık ifadesi okunurken bunun iddianamenin hangi bölümünde yer aldığını sordu.
Başkan Şengün de Savcı Taşkın'a sorduktan sonra Perinçek'e ''Sizinle ilgili açıklama bölümünde varmış. Buyurun oturun'' cevabını verdi.

Perinçek daha sonra, ''Şu anda iddianamenin hangi sayfası okunuyor?'' şeklindeki sorusunu Başkan Şengün, ''1533'' diye yanıtladı.

Perinçek'in, kendisiyle ilgili bölüm okunurken ''38 sene önceki şeyleri getirip koymuşlar'' dediği duyuldu.

Savcılar, duruşmanın öğleden önceki oturumunda iddianameyi 1591'inci sayfasına kadar okummuştu. İddianame kaldığı yerden okunmaya başlandı.

Sanıklardan Kemal Yalçın Alemdaroğlu, iddianamede kendisiyle ilgili kısım okunurken elindeki metinden takip etti.

Davaya yarın devam edilecek. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan yargılamanın 9'uncu duruşması tamamlandı. Mahkeme heyeti, duruşmayı yarın saat 09.30'a erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler