'Söylediklerimizin bir yerlere geçilmesine gerek yok'

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Ahmet Türk, ''Demokratik bir anayasa istiyorsak bu demokratik anayasa tüm Türkiye içindir. Bu demokratik anayasa içinde çözüm arıyorsak birilerinin söylediklerimizi fazla bir yere çekmesine gerek yok'' dedi.

Yayınlanma: 09.12.2010 - 14:34
Abone Ol google-news

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Ahmet Türk, DTK Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ve DTK Meclisi üyesi Altan Tan ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Mardin İl Başkanlığını ziyaret etti. Ahmet Türk, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yanlış izlenen politikalardan dolayı Araplar ile bir köprü oluşturamadıklarını belirtti.

Savunma gücü konusunun farklı algılandığını belirten Türk, şöyle devam etti: ''Halk güvenliği dediğimiz zaman halkı tehlikelerden kurtarmaya yönelik çalışmalar olarak değerlendirmek lazım. Onun için halkın güvenliğini sağladığımız zaman birileri bunu, asker polis gücü kurarak bunu değerlendiriyor. Biz sivil bir kurumuz. Böyle bir mantık yok. Yani güvenli bir toplum yaratmaya yönelik; eğiterek, travmaları ortadan kaldırarak, psikolojik rehabilitasyonlar yaparak, yine ihtilafları demokratik yöntemlerle çözmeye yönelik çalışmalar yaparak, halkın sivil bir bütünlüğünü sağlamaya yönelik bir çalışma yapıyoruz. Bizim farklı gündemimiz yok. Bizim gündemimiz neyse, yarınla ilgili neyi düşünüyorsak çok açık bir şekilde kamuoyuyla paylaşıyoruz. Demokratik Özerklik projemiz bir ayrışma projesi değildir. Bir adalet eşitlik, bir hukuk projesidir. Zaten biz hep hukukun üzerinde duruyoruz. Bizim de söylediğimiz çok açıktır. Bugün Türkiye'de demokratik bir anayasa istiyorsak bu demokratik anayasa tüm Türkiye içindir. Bu demokratik anayasa içinde çözüm arıyorsak birilerinin söylediklerimizi fazla bir yere çekmesine gerek yok.''

Daha sonra Kızıltepe ilçesine geçen Türk ve beraberindekiler, terör örgütü PKK'nin şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ye yönelik operasyonlar kapsamında tutuklanan Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk ile diğer belediye başkanları için yapılan oturma eylemine katıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler