'Tazminat gündeme gelmedi'

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İsrail'e uçak gönderilmesi üzerine "ilişkilerde kriz aşmak konusunda yeni bir atmosfer doğduğunu" belirtti.

Yayınlanma: 09.12.2010 - 14:35
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'deki yangın için uçak gönderilmesi üzerine, "ilişkilerde kriz aşmak konusunda yeni bir atmosfer doğduğunu" belirtti. Buna karşın, İsrail'in ölenlerin ailelerine 100 bin dolar ödeyeceği haberlerini "spekülatif" olarak niteleyen Davutoğlu, "Bu görüşmeler ile ilgili çıkan haberler hepimizi şaşırtmaktadır.
Çünkü bu haberlerin hiçbir karşılığı yoktur, tamamen spekülatiftir" dedi. Davutoğlu, Türkiye'nin talepleri belli olduğunu vurgulayarak, "Böyle bir rakam telaffuzu veya üzüntü gibi hususlar gündeme gelmemişti" şeklinde konuştu.

Ahmet Davutoğlu, Türkiye'yi ziyaret eden Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile düzenlediği ortak basın toplantısında ölenlerin yakınlarına 100 bin doların ödeneceği yönündeki İsrail medyası haberlerinin sorulması üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hayfa'daki yangın için uçak gönderme kararını vermesi üzerine "ilişkilerde kriz aşmak konusunda yeni bir atmosfer doğduğunu" belirtti.

Bu çerçevede Cenevre'de görüşmelerin başladığını kaydeden Davutoğlu, "Ama doğrusu bu görüşmeler ile ilgili çıkan haberler hepimizi şaşırtmaktadır çünkü bu haberlerin hiçbir karşılığı yoktur, tamamen spekülatiftir. Bu noktada Türkiye'nin talepleri bellidir" dedi. "Davutoğlu şöyle devam etti:
"Bu talepler, çok açık bir şekilde her düzeyde, her görüşmede, ya da açık toplantılarda Sayın Başbakan tarafından, Sayın Cumhurbaşkanı tarafından, bizler tarafından ifade edilmişti. Bu talepler çerçevesinde tutumuz tabii ki sürüyor. Bunun dışında varsayımlar üzerinde yorum yapmamız doğru değil. Hele hele rakam telaffuzları, ya da özür üzüntü gibi tartışmaların doğru olduğu kanıtında değiliz. Böyle bir rakam telaffuzu veya üzüntü gibi hususlar gündeme gelmemişti. Bunun bilinmesinde fayda addediyoruz. Dolaysıyla bunlar spekülatif nitelikte haberlerdir."

 

İSRAİL'DEN TAZMİNAT ÖNERİSİ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler