'Türkiye'nin iflasına izin vermezler'

Financial Times gazetesi, para bulma zorlukları nedeniyle çok borçlu ülkelerin borçlarını ödeyememesi riskinin arttığı uyarısını yaptı. Gazeteye konuşan RBC Capital Markets'ten Nick Chamie de, “Türkiye ve Güney Afrika gibi başka ülkeler var ki iflas etmesine uluslararası kurumlar büyük bir olasılıkla izin vermez. Yatırımcıların kaygılanması gereken ülkeler, daha küçük, stratejik olarak daha az önemli ülkelerdir” dedi.

Yayınlanma: 06.11.2008 - 09:29
Abone Ol google-news

Ekonomi gazetesi Financial Times, çok borçlu ülkelerin zor piyasa koşullarında para bulma konusunda zorluklarla karşılanmaya devam ettiğini belirtti. Gazete, kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’i kaynak göstererek Letonya, Bulgaristan, Ukrayna ve Pakistan’ın “en kırılgan” olarak nitelendirildiğine dikkat çekti.

Moody’s’in, IMF’nin İzlanda, Ukrayna ve Macaristan’a toplam 30 milyar doları aşkın finansman sağlamasına ve Pakistan ile görüşmeleri sürdürmesine karşın, zor kredi koşulları nedeniyle tehlikenin hala yüksek olduğunu söylediğine dikkat çeken gazete, Moody’s’in küresel başekonomisti Pierre Cailleteau’nun “Ülkeler, IMF’den para alabilir ancak bunu iyi kullanmayabilir. Piyasa koşulları hala çok zor ve bu bazı ekonomileri sürekli baskı altına tutacak” sözlerini de aktardı.

Bu arada, gazeteye konuşan RBC Capital Markets’in yükselen piyasalar araştırma başkanı Nick Chamie de, stratejik olarak önemsenen ülkelerin dışındaki ülkelerin özellikle riskte olduğunu belirtti. Chamie de şunları söyledi: “Brezilya, Güney Kore, Singapur ve Meksika, stratejik önemi nedeniyle ABD Federal Rezervi’nden swap kolaylıkları almış bulunuyor. Türkiye ve Güney Afrika gibi başka ülkeler de var ki büyük bir olasılıkla uluslararası kurumlar iflas etmesine izin vermez. Yatırımcıların kaygılanması gereken ülkeler, daha küçük, stratejik olarak daha az önemli ülkelerdir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler