Erdoğan, ifade özgürlüğünü kullanmış

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CHP'li Akif Ekici ve Ali Arslan'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydın Doğan'la girdiği tartışmayla ilgili sorularına ilginç yanıtlar verdi. Çiçek, Erdoğan'ın Aydın Doğan'ı hedef almasıyla ilgili sorulara "Basının eleştiri hakkı; basın özgürlüğünün bir gereği ise, bu eleştirilere görüş belirtme hakkı da ifade özgürlüğü kavramının tabii bir sonucudur" dedi.

Yayınlanma: 06.11.2008 - 09:48
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan ve Gaziantep Milletvekili Akif Ekici’nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir süre önce söz düellosuna girdiği İşadamı Aydın Doğan’la ilgili soru önergelerini Başbakan Erdoğan adına yanıtladı.

CHP’li Ali Arslan, Şişli İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada Başbakan’ın, Aydın Doğanla yaptığı bir görüşmede kendisi hakkında çıkan haberlerin bulunduğu gazeteleri gösterdiğini söylediğini hatırlattı. “Bu görüşme ne zaman gerçekleşti, Aydın Doğan’a hedef gösterdiğiniz gazeteciler kimlerdi?” sorularını yönelten Ali Arslan’ın soru önergesine yanıt veren Bakan Çiçek, Türkiye Cumhuriyeti devletinde basının özgür olduğunu, bu özgürlüğün anayasal teminat altında bulunduğunu söyledi. Çiçek, “Siyasetin kamuoyunu aydınlatma, basının da Anayasal teminat altında bulunan özgür ortamda özgürce yazı, haber ve yorum hakkı vardır. Siyasetçinin basında yer alan yazı, haber ve yorumlar karşısında görüş belirtme hakkı basının özgürlüğüne müdahale anlamı taşımaz. Basının eleştiri hakkı; basın özgürlüğünün bir gereği ise, bu eleştirilere mukabil görüş belirtme hakkı da ifade özgürlüğü kavramının tabii bir sonucudur.” ifadeleriyle Başbakan Erdoğan’ı savundu.

 

“Yasalara uygun talepler benimsenir"

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici’nin soru önergesini de yine Başbakan Erdoğan adına yanıtlayan Bakan Çiçek, Başbakanın partisinin il ve ilçe kongrelerinde ülkenin ve toplumun temel sorunları ve konjonktürel gelişmeler konusunda siyasi, sosyal ve ekonomik değerlendirmeler yapmasından doğal bir şey olamayacağını söyledi.

Bir başbakanın yaptığı konuşmaların toplumu bilgilendirmeye dönük olduğunu belirten Çiçek, şunları kaydetti: “Demokratik hukuk devletinde bir siyaset adamının hele ki bir Başbakanın yaptığı konuşmalar toplumu bilgilendirmeye dönük değerlendirmeleri için bir tahditten söz etmek, hem demokrasi hem Cumhuriyet gerçeğiyle tezat teşkil eder. Sayın Başbakanın ülke ve toplum sorunlarına müteallik her durum karşısında yasalar çerçevesinde müdahil olma hem hakkı hem de sorumluluğu vardır. Demokratik Hukuk devletinde her vatandaşın Başbakanlık makamından, Başbakanlıktan yasalar çerçevesinde bilgi edinme, talepte bulunma hakkı vardır. Bu tabii hak sonuna kadar açıktır. Talepte bulunan vatandaş bir işveren olabileceği gibi bir esnaf, bir sanatçı ya da bir sade vatandaş olabilir. Bunların hepsi hukuk devletinde eşit mesafededir. Talepler değerlendirilir, yasarla uygun ve hakkaniyet taşıyanları benimsenir, gayri kanuni talepler ise reddedilir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler