"Yerli malı haftası beslenme etkinliğine dönüştü"

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Yerli Malı Haftası'nın, yıllardır pasta, börek, kola, cips ve hamburgerli beslenme etkinliğine dönüştüğünü savundu.

Yayınlanma: 11.12.2010 - 09:48
Abone Ol google-news

Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk zamanında başlayan ve bu yıl da 12-18 Aralıkta 60 bin ilköğretim ve ana okulundaki 550 bin öğretmen ile 12 milyon öğrencinin katılımıyla kutlanacak ''Yerli Malı Haftası''nın, ''basit ve sığ bir beslenme etkinliğinin ötesine geçmesi gerektiğini'' belirtti. Gürkan Avcı, şunları kaydetti:

''Yerli Malı Haftası, yıllardır pasta, börek, kola, cips ve hamburgerli beslenme etkinliğine dönüşmüş durumdadır. Oysaki bu hafta, kültürel, tarihi değerlerin yaşatılması, doğal zenginlik kaynaklarımızın, ordumuzun ve sanayimizin tanıtılması, mutfak ve müzik zenginliğimizden örneklerin sunulması, Türkçenin korunması ve geliştirilmesi gibi etkinliklerin bir bayram havasında yapıldığı hafta olmalıdır. Kaldı ki çocuklarımızın bunları bilmelerine ne kadar da ihtiyacımız bulunmaktadır. Yerli Malı Haftası, göz göre göre göstermelik bir şekilde ve haftanın ruhunu katlederek gerçekleştiriliyor.''

Yalnızca çocukların değil tüm vatandaşların bu özel ve önemli haftayı bilmesi, farkındalık içinde kutlaması gerektiğini ifade eden Avcı, ''Yediğimiz ekmekten, içtiğimiz sudan, soluduğumuz havadan gayri her şey yabancı ve ithal. Okula götürmesi için çocuğunuza verecek yerli malı bulmak mümkün değil. Hem ithalatı teşvik edeceksin hem de 'Yerli malı yurdun malı' marşları söyleteceksin. Belki de artık bu haftayı öğrencilere değil sanayici ve iş adamlarına kutlatmalıyız'' görüşünü bildirdi.

Avcı, kimliğini, dilini, tarih bilincini, binlerce yıllık geleneğini kaybetmeyen, başkasını taklit etmeyen, kendi yolunu çizip azimle yürüyen bir nesille Türkiye'nin, şerefli, refahlı, itibarlı ve bağımsız geleceği için Başöğretmen Atatürk'ün başlattığı özü içinde barındıran ''Yerli Malı'' haftalarına ihtiyacı olduğunu vurguladı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler