Soğuk hava tüm yurtta etkili

Soğuk hava yurt genelinde etkisini gösteriyor. Hakkari ve Yüksekova ilçesinde mevsimin ilk karı yağdı.Kütahya'da 31 köy yolu ile ulaşım sağlanamıyor. Manisa'da Spil Dağı'nda kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.

Yayınlanma: 11.12.2010 - 10:14
Abone Ol google-news

Hakkari'de sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan yağış nedeniyle kar kalınığı kent merkezinde 5, yüksek kesimlerde ise 10 santimetreye ulaştı. Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, yağışın bugün ve yarın aralıklarla etkili olacağını ifade etti.

Yüksekova ilçe merkezinde kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Kar yağışına sevinen çocuklar, kızaklarla karın keyfini çıkardı.

Düzce

Düzce'de yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Düzce-Akçakoca karayolu Kabalak ve Hiciz bayırı mevkilerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım kapalı. Trafik ekipleri zincirsiz araçların geçişine izin vermezken, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Karayolları ekipleri tuzlama ve yol açma çalışmasını sürdürürken, polis ekipleri Boğaziçi ve Akçakoca sapağı mevkilerinde yoğun kar yağışı nedeniyle araçlara geçiş izni vermiyor.
Bu arada, yoğun kar yağışı yüzünden yolda kalan araçların kurtarılması çalışmalarına katılan köylüler, kendi traktörleriyle ücret karşılığında mahsur kalan araçları çekiyor.
Yolda kalan araçlar uzun kuyruklar oluştururken, çevre köylerden traktörleriyle gelen vatandaşlar, uzun araçları 50 TL, otomobilleri ise 20 TL karşılığında kurtarıyor.

 

Denizli

Denizli'de sabaha karşı başlayan, kentin yüksek kesimlerini etkisi altına alan kar, hayatı olumsuz etkilerken, bazı kişiler için ekmek kapısı oldu.

Denizli Cankurtaran mevkisinde yoğun kar yağışı nedeniyle araç trafiğinde aksamalar meydana geliyor. Karayolları ekipleri, yol açma ve tuzlama çalışmaları yapıyor, trafik ekipleri de olabilecek kazalara karşı vatandaşları uyarıyor.

Denizli Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, kar yağışının başladığı gece yarısından itibaren Cankurtaran mevkisinde 10 ekiple trafik güvenliğini sağlıyor. Ekipler, Serinhisar ve Tavas çıkışında yaptıkları denetimlerde sürücüleri, dikkatli olmaları ve yola zincirsiz çıkmamaları konusunda uyarıyor. Cankurtaran mevkisinde zincir takmayan araçların geçişine izin verilmezken, şehir içi trafik ekipleri, Şahintepesi mevkisinde şehir içine gelen araçlardaki zincirleri çıkarttırıyor.

Karayolları 27. Bölge Şefi Hasan Kayhan, Meteoroloji'nin uyarısı ve diğer kuruluşların da yardımcı olması ile karayollarında erken önlem aldıklarını belirterek, Emniyet ve Karayolları ile diğer ekiplere teşekkür etti.

Denizli'nin çevre illerle bağlantısını sağlayan yollarda herhangi bir aksamanın olmadığını bildiren Kayhan, ''Saat 02.00'ten beri çalışmaları yoğunlaştırdık. 12 ekibimizle yollarda karla mücadele çalışmalarını sürdürüyoruz. Çok zevkli bir kar mücadelesi yapıyoruz'' dedi.
Karı kara çevirmek isteyenler ise polis denetim noktalarında, ihtiyaç duyanlara zincir satıyor.
 

Sivas

Sivas'ta şiddetli lodos nedeniyle karbonmonoksit gazından zehirlenen 36 kişi hastanelere başvurdu.

Sivas kent merkezi ve bazı ilçelerde gece saatlerinden itibaren devam eden lodos, yaşamı olumsuz etkiledi. Lodos nedeniyle karbonmonoksit gazından zehirlendikleri anlaşılan 36 kişi, baş ağrısı, yorgunluk, solunum sıkıntısı ve baş dönmesi şikayetleriyle hastanelere başvurdu.

Bu kişilerden 22'si Devlet Hastanesi'nde, 13'ü Numune Hastanesi'nde, 1'i de Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altına alındı.
Bu arada Emek Mahallesindeki Muzaffer Sarısözen İlköğretim Okulu ile İstasyon Caddesindeki bir binanın çatısı da rüzgar nedeniyle uçtu. Polis ekipleri her iki binanın çevresini güvenlik şeridine aldı. Koyulhisar ilçesinde de bazı binaların çatısının uçtuğu öğrenildi.


Kütahya

Kütahya'da geceden bu yana aralıklarla etkili olan kar ve tipi nedeniyle 31 köy yolunun yanı sıra Domaniç-İnegöl karayolu ulaşıma kapandı.
İl merkezine mevsimin ilk karının yağdığı Kütahya'da kar kalınlığı kent merkezinde 5, yüksek kesimlerde 10 santimetreye ulaştı. Kentin meydan, cadde ve sokaklarında oluşan kar birikintileri belediye ekiplerince temizleniyor.

İl merkezini Eskişehir, Afyonkarahisar ve Balıkesir'e bağlayan karayollarında da yağış sürerken, ulaşımda herhangi bir sorunun yaşanmadığı belirtildi.

Karayollarının kar temizleme çalışmalarının sürdüğü bölgede, trafik ekipleri sürücüleri dikkatli olmaları, zincir, takoz ve çekme halatı bulunmadan trafiğe çıkmamaları yönünde uyardı.

Domaniç-İnegöl karayolu, 1500 metre yüksekliğindeki Koca Yayla'da etkisini artıran kar ve tipi nedeniyle sabah saatlerinde ulaşıma kapandı.

Kar kalınlığının 10-15 santimetreye ulaştığı ilçelerden Domaniç'te 16, Emet'te 8, Gediz'de 5, Altıntaş ve Aslanapa'da birer köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi ekipleri, bu yolların iş makineleriyle açılması için yoğun çalışma yürütüyor.

Bu arada, Emet ilçe sınırlarında bulunan 2181 metre yüksekliğindeki Eğrigöz Dağı'nda da kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştığı bildirildi.



Kırklareli


Kırklareli'nde dün yağan kar yaşamı olumsuz etkiledi. Demirköy ilçesi ile İğneada beldesi arasındaki yolda buzlanma yüzünden ulaşım aksadı.

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde kar kalınlığı Mahya Tepe'de 10 santimetreye ulaştı.
Demirköy ilçesinde gece yarısı Demirköy ile İğneada beldesi arasındaki 26 kilometrelik yolda yer yer oluşan buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi. Karayolları ekipleri, sabah saatlerinde buzlanan noktalarda tuzlama çalışması yaptı.

Bu arda polis ekipleri de araç sürücülerini, zincirsiz ve takozsuz yola çıkmamaları yönünde uyardı.


Manisa

Manisa İl Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör, Manisa'da dün gece başlayan kar yağışı nedeniyle Spil Dağı'nda kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığını bildirdi.

Güngör,  yaptığı açıklamada, Spil Dağı Milli Parkı'nda kar yağışının sürdüğünü, araçların milli parka zincirsiz çıkışına izin verilmediğini hatırlattı.

Güngör, Turgutalp mevkisinden itibaren yolun açık olduğunu ancak devam eden kar yağışı nedeniyle yol temizlenmesine henüz başlanmadığını belirterek, zirveye çıkacak vatandaşlara uyarıda bulundu.

Öte yandan gece yarısından itibaren sabaha kadar aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Manisa-İzmir yolu Sabuncubeli mevkisinde yolun kısa süreli kapandığı öğrenildi.

 

Burdur

Hava sıcaklığının 4 dereceye kadar düştüğü Burdur'a yılın ilk karı yağdı. Burdur'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı bir süre sonra tipiye dönüştü. Kentte, kar kalınlığının 15 santimetreye kadar çıktığı belirtildi.

Kentte, kar yağışı nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Burdur İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Nuri Çan, kapanan bir köy yolu bulunmadığını söyledi.

Burdur merkez ve ilçelerde 10 ekibin kapanma ihtimali bulunan yollarda hazır beklediğini belirten Çan, ''Akşam saatlerinde şehirlerarası yollarda çalışmalara başlayacağız. Yağış süresince ekipler 24 saat görev başında olacak'' dedi.

Kar yağışının keyfini çıkartan çocuklar ve üniversite öğrencileri ise Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan amatör ligde mücadele eden Burdur Belediyespor ile Özel İdarespor arasındaki karşılaşmanın yoğun kar yağışı nedeniyle hakem kararı ile 61. dakikada ertelendiği belirtildi.

 

Denizli

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Denizli'yi Antalya ve Muğla'ya bağlayan karayolu ulaşıma kapandı.

Denizli'de yoğun kar yağışı ve tipi, kara ve hava ulaşımını olumsuz etkiliyor. Kar yağışı dolayısıyla Kayseri Erciyesspor kafilesinin de içinde bulunduğu THY'nin tarifeli uçağı Çardak Havaalanı'na iniş yapamayıp İstanbul'a geri döndü. Denizli'nin çevre illerle bağlantısını sağlayan karayollarında da zaman zaman aksamalar yaşanıyor.

Serinhisar-Denizli karayolu Çayırhanı mevkisinde bir TIR'ın karayarak yolu kapatması nedeniyle yaklaşık 2 saat ulaşım aksadı.Cankurtaran mevkisindeki yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle araçların yolda kaldığı ve Denizli-Antalya ile Denizli-Muğla karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Buldan, Güney, Çardak, Bozkurt ve Çameli ilçelerinde kar yağışı dolayısıyla yollarda ulaşımın güçlükle sağlandığı kaydedildi.

Bu arada Denizli'nin Buldan ilçesinde yoğun kar yağışı nedeni ile 5'i öğrenci 6 kişi mahsur kaldı. Buldan'ın Türlübey köyünden sabah Buldan'a dershaneye giden öğrencileri taşıyan servis, köye dönerken yolda mahsur kaldı. Yaklaşık 6 saat kurtarılmayı bekleyen öğrencileri kurtarmaya giden 2 iş makinesi de yolda kaldı.

Öğrenciler akşam saatlerinde Özel İdare'ye ait iş makinesi ile kurtarıldı.

 

Çorum

Çorum'un Osmancık ilçesinde sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışının etkisiyle Osmancık Kalesi'nden Akşemsettin Sokağı'na büyük kaya parçaları düştü.

Edinilen bilgiye göre, ilçe merkezinde bulunan Akşemsettin Sokak'taki tarihi Osmancık Kalesi'nden kale çevresinde bulunan dükkanların önüne büyük kaya parçaları düştü.

Dükkan sahiplerini korkutan olayın ardından Belediye Başkanı Bekir Yazıcı da olay yerinde incelemelerde bulundu.

Yazıcı, olayın devam edebileceğini ifade ederek, esnaftan dükkanlarını kar yağışı bitene kadar kapatmaları uyarısında bulundu. Ancak esnaf uyarıları dikkate alamayarak dükkanlarını kapatmadı.

Bu arada, akşam saatlerinde karın erimeye başlaması ile bazı binaların da bodrum katlarını su bastı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler