Şahin: Rutin bir iş

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, ''Deniz Feneri Davası'' dosyasının bir örneğini istemesini değerlendirirken, hiçbir endişeleri bulunmadığını, AKP'nin yurt dışından herhangi bir yardım almasının söz konusu olmadığını söyledi.

Yayınlanma: 06.11.2008 - 10:53
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, TBMM'de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Almanya'dan talep ettiği ''Deniz Feneri Davası'' dosyasının bir örneğini, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da istemesini değerlendirdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, haberleri ihbar kabul ederek, Almanya'dan talep edilen dosyanın bir suretinin de kendilerine gönderilmesini istediğini basından öğrendiğini ifade eden Şahin, dosyayı, Adalet Bakanlığı'na geldikten sonra bekletmeden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndereceklerini belirtti.

Şahin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da gelen dosya ve bilgilerin birer örneğini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndereceğini, Başsavcılığın da iddiaları inceleyeceğini belirterek, ''Bunun da normal, rutin bir iş olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.

AKP'nin, kurulduğu andan itibaren hesap, gelir ve harcamalarını internet sitesinden yayınlayan ve böylece kamuoyu denetimine tabi olan tek parti olduğunu savunan Şahin, hesapları açısından en şeffaf partinin, AKP olduğunu iddia etti.

Şahin, hiçbir endişeleri bulunmadığını, yurt dışından herhangi bir yardım almalarının söz konusu olmadığını belirterek, ''Ama tabi herkes, her kurum da görevini yapacaktır'' dedi.

''Böyle bir girişimin olması, bir şeye işaret eder mi?'' sorusuna da Şahin, ''Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının takdiridir. Ben, ona bir şey diyemem'' karşılığını verdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon