'Kıyamet kopacağını bilsek de...'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ağaç dikmenin ülke için yapılacak en hayırlı hizmetlerden biri olduğunu ifade ederek, ''Kıyametin kopacağını bilsek bile elimizdeki fidanı mutlaka toprakla buluşturacağız'' dedi.

Yayınlanma: 12.12.2010 - 12:21
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'nın Yuntdağı bölgesi girişi Bağyolu köyü yakınındaki, Basın Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanı'na fidan dikilmesi törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada, dün de İzmir'in Karşıyaka ilçesi Örnekköy mevkisinde Basın Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanı Anıtı'nı açtıklarını ve fidan diktiklerini hatırlatan Arınç, şöyle devam etti: ''İki gündür güzel çalışma içindeyiz. Bugün burada güzel bir hava var ama soğuk. İzmir Yamanlar'da fidanlarımızı dikerken, kar serpiştiriyordu ama yine de yaptığımız işten keyif aldık. Bugün burada fidanlarımızı dikiyor ve gazetecilerin adının yer aldığı plaketi hatıra olarak ortaya koyuyoruz. Muğla ve Manisa'dan gazeteci dostlarımızı da ülkemizin güzel iki şehrine Konya ve Şanlıurfa'ya uğurluyoruz. Ağaç dikmek büyük bir ibadettir. Ülkemiz için yapılacak en hayırlı hizmetlerden biridir. Ülkemiz geçmişte çok daha yeşil alanlara sahipti. Son yıllarda bilinçsiz ve bazen de kasıtlı şekilde tahrip edildi. Özellikle Muğla bölgesinde yangınların yoğun olduğunu düşünüyorum. Manisa da zaman zaman bu tahribata uğradı ama İzmir ve çevresi daha sık ve kasıtlı orman tahribatı gördü. Kıyametin kopacağını bilsek bile elimizdeki fidanı mutlaka toprakla buluşturacağız.''

Yuntdağı bölgesinde 60'tan fazla köy olduğunu kaydeden Bakan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu bölgenin bizim için büyük hatırası var. Bizim köyümüz de Büyük Sümbüller köyü, babamın yetiştiği köy olarak biliyorum. Burası yıllarca ihmal edilmiş bir bölgeydi. fakir, yoksul ama gelenek, örf ve adetlerine bağlı insanları var. Toprağının küçülmüş olması, arazi, iklim şartları, gelişen dünya şartları nedeniyle, burada yaşayan yurttaşlarımızın yaşam şartları giderek yoksullaşıyordu. Meclis başkanlığına geldiğimde, uzman arkadaşlarla birlikte Yuntdağı Kalkınma Projesi hazırladık. 40 milyonluk yatırımla bölgenin kalkınmasını planladık. Burada artık çilek yetişmektedir, farklı ürünler elde edilmekte, satılmakta ve para kazanılmaktadır. Yuntdağı geçmişe göre bugün çok daha iyi noktadadır ve daha iyi noktalara kavuşacaktır.''

Arınç, konuşmasında basının ülke için önemine de dikkat çekerek, ''Basın halkımızın konuşan dili, duyan kulağı, düşünen beyni olarak, bilgilendirmede büyük görev meydana getiriyor. Bugün gazetecilerimizin en büyük hizmetini de birlikte hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Sözün bittiği, işin başladığı yerdeyiz. Yeni ormanın hayırlı olmasını diliyoruz'' dedi. Törene katılan gazetecilerle, gazetecilerin isimlerinin yazılı olduğu hatıra panosunun açılışını yapan Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına ve kendisi adına hazırlanan fidanlara, Anadolu Ajansı'nın fidanını dikti.

Arınç, daha sonra Yuntdağı köylerine dağıtılacak fidanları temsilen, Manisa Muhtarlar Derneği Başkanı ve Ortaköy Muhtarı Mustafa Gülen'e fidanını teslim etti. Bakan Arınç, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün düzenlediği yerel gazeteciler gezi inceleme ve mesleki değişim programı kapsamında Konya ve Şanlıurfa'ya gidecek gazetecileri de uğurladı.
 

Diğer konuşmalar

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ise Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolu Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen ağaç dikme çalışmaları çerçevesinde 10 ilde 14 yerde ağaç dikimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Karakaya, yerel gazetecilerin mesleki değişim programı kapsamında, Muğla ve Manisa'dan 51 basın mensubunun 5 gün boyunca Konya ve Şanlıurfa'da konuk edileceğini belirtti.

Basın-Yayın ve Enformasyon İzmir İl Müdürü Selçuk Özdağ ise amaçlarının yeşil bir Türkiye'nin oluşmasına katkıda bulunmak olduğunu ifade etti. Manisa Valisi Celalettin Güvenç de törendeki konuşmasında, Basın Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanı'na fidan dikilmesinin yanı sıra Yuntdağı için 232 bin fidanın dağıtılacağını, fidanların maliyetinin 497 bin lira olduğunu belirtti.

Son 5 yılda Yuntdağı köylerinde, Türkiye'ye örnek kırsal kalkınma programı uyguladıklarını anlatan Güvenç, ''Yuntdağı, tarihsel dönüşüm ve gelişime şahit oldu, modern tarım ile tanıştı. 2010'da İl Özel İdare desteği ile 642 bin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı desteğiyle 570 bin adet olmak üzere 1 milyon 212 bin adet zeytin, badem, ceviz, sofralık bağ ve Antep fıstığı, köylü ve toprakla buluştu. Bu çalışmaların toplam değeri 1 milyon 518 bin lira'' dedi.

 

'Belediyemizi candan tebrik ediyorum'

Arınç, Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Paşaköy beldesinde yaptırılan sulama ve besleme amaçlı bent, anaokul, çok amaçlı salon, halısaha, kilit parke tesisi, düğün salonu ve kapalı pazar yerinin toplu açılışını yaptı. Törende yaptığı konuşmada, Paşaköy Belediye Başkanı Dilşat Ulaş'ı güzel hizmetlerinden dolayı kutlayan Arınç şunları kaydetti: ''Paşaköy'ün çevresindeki köyler de çok sevdiğimiz köylerimiz. Bu güzel ilgiden dolayı, bu güzel törenlerden dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle dışarıda küçük yavrularımız da var. Mustafa İzci İlköğretim Okulunun anasınıfından da başlayarak güzel çocuklarını gördüm. Başarılı folklor gösterisini izledik. Başta değerli öğretmenleri olmak üzere bütün güzel yavrularımızı gözlerinden öpüyorum. Bu hizmetler, Özel İdarenin desteği ile belediyemizin imkanları ile Paşaköy halkının da gönüllü işbirliği ile yapılmıştır. 100 liraya yapılacak şey bereketlenmiş 50 liraya mal olmuştur. Dünya kadar iş yapılmıştır. Ben Dilşat Ulaş arkadaşımı belediye başkanı olarak çok başarılı görüyorum. Belediyemizin değerli çalışanlarını da candan tebrik ediyorum, Paşaköy'e yaptığı hizmetlerden dolayı.''

Bülent Arınç, bu hizmetlerde halkın da katkısının bulunduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti: ''Sizler destek olmasanız bu işler yapılmazdı, siz istediniz oldu. Belediyelerimizin imkanları artacak, bu güzel kasabada huzurlu, mutlu, refah düzeyi yüksek yaşayacaksınız. Özellikle ev hanımı kardeşlerim, onlara güzel bir Paşaköy hediye etmemiz lazım. Rahat olsunlar, çocukları güvende olsun, eşleri kazansın, helal kazançlarıyla da evlerine katkıda bulunsunlar. Manisa yakın, Saruhanlı yakın, Paşaköy bugünden çok daha güzel, çok daha başarılı olacak. 'Ne mutlu Paşaköy'de yaşayan insanlara' diyeceğimiz günler çok uzakta değil. Manisa'mıza hizmet eden çok değerli bürokratlarımız var. Onlar buraya gelip kendi alanlarında konuşmalar, konferanslar yapabilir. Atatürk'ü anma günleri yapılabilir.''
 

'Bu eserin sahibi sizsiniz'

Köylerin, kasabaların Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi KÖYDES ile içmesuyuna kavuştuğunu anlatan Arınç, ''Her köyümüzün içme suyu var, yolu asfalt, köylerimizi yaşanabilir alanlar yaptık. 8 ilçemizde, 26 köyde, 600 evde güneş enerjisi tesisleri kurduk. Parke taşları ile çamurlardan kurtulduk. Çocuklara oyun alanları yaptık. Bazı köylerimizde kanalizasyon bazılarında fosseptik tesisi yaptık, çevre düzenlemesi yaptık yapıyoruz ve yapacağız'' diye konuştu.

Devlet Bakanı Arınç, KÖYDES'e önemli miktarda kaynak aktarıldığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Son 3 yılda Manisa'da 80 milyonun üstünde KÖYDES'e kaynak aktardık. BELDES ile belediye çalışmalarına katkıda bulunmak istiyoruz. Çünkü yerelleşmeye önem veriyoruz, yerel yönetimler güçlü olmalı ki hangi hizmetin hemen gelmesi lazım karar versin. Ankara'ya gitmesi, gelmesi zaman alır ve 1 liraya mal olacak şey 5 liraya mal olur. Belediye kendi imkanlarıyla yaparsa daha ucuza, daha güzel yapar. Hangi siyasi düşünceye sahip olursa olsun biz bu milletin evlatlarına güveniyoruz ve en büyük destekçisi biz olacağız.''

Manisa'da 2002'de 2 bin civarında olan öğretmen sayısının bugün 13 binlere geldiğini anlatan Arınç, eskiden 300 derslik varken şimdi bu sayının 1500'e çıktığını dile getirdi.
Arınç, bölünmüş yollar yapıldığını, İzmir'den Ankara istikametine bütün yolların tamamlandığını anlatarak şunları söyledi: ''Sağlıkta çok büyük hizmetler oldu. Sosyal yardımlaşmadan, yoksul vatandaşlarımıza büyük hizmetler yapıyoruz. Evinde özürlü olanlara aylık 500 milyon yardım yapıyoruz. Türkiye'de havaalanlarıyla, barajlarıyla, göletleriyle kalkınma içindeyiz. Tarıma da esnafa da destek veriyoruz. Milletimizden aldığımızı milletimize dağıtıyoruz. Büyük faydalı işlerin peşindeyiz. Türkiye, yerel yönetimlerde büyük hizmetler yapıyor, inşallah bu çalışmalarımız devam edecek ve 72 milyon vatandaşımız her gün geleceğine daha ümitle bakacak.''

Ülkede genç nüfusun fazla olduğunu, gençlerin eğitimine büyük önem verdiklerini dile getiren Arınç, ''Onları geleceğimizin güzel evlatları olarak yetiştireceğiz. Huzurumuzu bozmaya kimsenin hakkı yok. Geçmişte yaşanan acı olayların Paşaköy de çevresi de şahidi. Buradaki pek çok kardeşin 70'li, 80'li yıllarda ne büyük zulüm gördüğünü hepimiz biliyoruz ama Türkiye'de Hükümetimiz döneminde, sizin 4 seçimde en büyük oyları vererek desteklediğiniz dönemde ülkemizin huzuru, kardeşliği, her dönemden çok daha güzel, büyük oldu. Bu eserin sahibi sizsiniz. Birbirimize güveneceğiz, kopmayacağız'' diye konuştu.

Manisa Valisi Güvenç

Manisa Valisi Celalettin Güvenç ise törende yaptığı konuşmada 2010 yılında İl Özel İdaresinden köylere eğitim, su, kanalizasyon için 81 milyon lira harcadıklarını söyledi.
Güvenç, ''Belediye başkanları bizleri hiç boş bırakmıyorlar, yeni bir yatırım için Vilayette, Ankara'da bakanlıklarda koşturuyorlar, sonuçta bu güzel hizmetler sizlerle buluşuyor'' dedi. Paşaköy Belediye Başkanı Dilşat Ulaş ise 1,5 yıl içerisinde çok önemli hizmetler yaptıklarını, açılışı yapılan tesislerin beldeye büyük katkı sağlayacağını belirtti. Törene, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da katıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler