Bettel: Türkiye'ye niçin tarih verilmiyor?

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinin uzamasına Avrupa Parlamentosu üyeleri bile isyan etti. Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu'nda Türkiye raporu görüşülürken Lüksemburglu parlamenter Xavier Bettel, “Türkiye AB süreci benim yaşımı geçti. AB devamlı Türkiye'yi oyalayacak bir şeyler buluyor. Türkiye'ye niçin Hırvatistan gibi raporunuzda tam üyelik tarihi vermiyorsunuz?” dedi.

Yayınlanma: 06.11.2008 - 12:00
Abone Ol google-news

Avrupa Birliği’nin, Hırvatistan’a verdiği “üyelik tarihi”ni Türkiye’den esirgemesine, Avrupa Parlamentosu üyelerinden de tepki geldi.

Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu'nda AB'nin genişleme çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Avrupa Komisyonu Üyesi Olli Rehn, Türkiye'yle ilgili ilginç sorulara muhatap oldu. Avrupa Komisyonu'nun 2008 ilerleme raporlarını açıklamasının ardından AP'ye bilgi vermek üzere Dış İlişkiler Komisyonu'nda düzenlenen toplantıya katılan Olli Rehn, burada Lüksemburg'lu milletvekili Xavier Bettel'in Türkiye ile ilgili tepkisel sorusu ile da karşıladı. Xavier Bettel Rehn'e, “Türkiye AB süreci benim yaşımı da geçti. AB devamlı Türkiye'yi oyalayacak bir şeyler buluyor.AB Türkiye'yi istiyor mu istemiyor mu? Türkiye'ye niçin Hırvatistan gibi raporunuzda tam üyelik tarihi vermiyorsunuz” sorusunu yöneltti. Olli Rehn ise, Türkiye ile müzakerelerin tam üyelik hedefiyle yapıldığına dikkati çekerek,Türkiye'nin AB için önemine dikkati çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler