ABD, anlaşmanın nihai halini Irak'a sundu

ABD'nin, Irak'taki Amerikan askeri mevcudiyetinin geleceğini belirleyecek güvenlik anlaşmasının son ve yeniden düzenlenmiş halini Bağdat yönetimine sunduğu açıklandı. Ayrıca, Amerika anlaşmadaki bazı konular ile ilgili bazı husularda değişiklik yapcağını açıkladı.

Yayınlanma: 06.11.2008 - 12:03
Abone Ol google-news

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği sözcüsü Susan Ziadeh, anlaşmanın nihai halini Irak tarafına teslim ettiklerini, ABD'nin, bu süreçte üzerine düşen görevi tamamladığını söyledi.

Ziadeh, anlaşmayı hayata geçirmek için artık Irak'ın ileri adım atması gerektiğini belirtti.
Irak, daha önce üzerinde görüş birliğine varılan anlaşma taslağında değişiklik yapılmasını talep etmişti. ABD'nin, Irak'ın anlaşmanın temelini bozmayacak şekilde, bazı tanım ve ifadelerin değiştirilmesi yönündeki talebini kısmen kabul ettiği, ancak bazı maddelerin olduğu gibi kalmasını istediği belirtilmişti.

 

ABD bazı hususları değiştirecek

Irak hükümeti, bu ülkedeki Amerikan askerlerinin gelecek aydan sonraki statülerini belirleyecek güvenlik anlaşması üzerindeki değişiklik taleplerinden bazılarının ABD tarafından kabul edildiğini açıkladı.

Irak, anlaşmanın temelinde görüş birliğine varıldığını, ancak bazı hususlarda değişiklik talebinde bulunduklarını açıklamıştı.

Bağdat yönetimi, Washington ile aylar süren görüşmelerin ardından taslağa son halinin verilmesini kabul etmiş, ancak daha sonra bazı ifade ve tanımlarda değişiklik yapılmasını istemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler