Erdal Eren Davası: 17'nin Ötesi

12 Eylül 1980 darbesinin ardından, 13 Aralık 1980'de idam edilen Erdal Eren'in yaşamı beyaz perdeye döneme ışık tutan iki önemli belgeselle aktarıldı.

Yayınlanma: 12.12.2010 - 22:05
Abone Ol google-news

İlk gösterime giren, Tunç Erenkuş’un yönetip, Sosyal Araştırmalar Vakfı’nın yapımını üstlendiği “Oğlunuz Erdal” belgeseliydi. İkincisi ise dün İstanbul Cevahir Hotel Kongre Salonu'nda galası gerçekleşen, yönetmenliğini ve senaristliğini Memik Horuz’un yaptığı “Erdal Eren Davası: 17'nin Ötesi” belgeselidir.

Saygı duruşuyla sona eren galaya Erdal'ın abisi Erkan Eren, avukatlarından İsmail Sami Çakmak, amca oğlu Gökalp Eren, Erdal’ın yan hücresinden yapılanların yakın tanığı, her iki belgeselde yer alan mahkum arkadaşları, çocukluk arkadaşları katıldılar. Galanın ardından bugün 13:00'da Erdal'ın idamının 30.yılı dolayısıyla Ankara'daki mezarı başında yapılacak olan törende hazır bulunmak üzere bellekleri tazelenmiş, özlemle, Erdal ölmesin azmiyle tekrar yola çıktılar.

Erdal Eren’i bir ölüm ve dayanışma zincirinin ortasındaki halka olarak ele almakta olan Memik Horuz’un yaptığı “Erdal Eren Davası: 17'nin Ötesi” belgeselinde anne-oğul, kardeş ve arkadaşlık ilişkileri ile dava dosyası çok yönlü irdeleniyor.

Aynı anda, Ankara' da gerçekte yaşamını birbirine bağlı olarak yitiren üç gençten birisi olarak Erdal Eren'ı ele alan diğer belgesel “Oğlunuz Erdal” ailenin diğer fertlerine ilk kez gösterildi. Büyük beğeniyle izlenen birbirini güçlendiren iki belgesel Türkiye'nin her yanından çağrılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon