Doyuramadılar fakat donduracaklar

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK), doğalgaz, elektrik ve kömüre yapılan zamları protesto etmek amacıyla imza kampanyası başlattı. BASK Genel Başkanı Resul Akay, Sakarya Caddesi'nde kurulan imza standında yaptığı açıklamada ''Başbakan ve arkadaşları 6 yıl sonunda bizi doyuramadılar ve dondurmaya karar verdiler'' dedi.

Yayınlanma: 06.11.2008 - 12:52
Abone Ol google-news

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK), doğalgaz, elektrik ve kömüre yapılan zamları protesto etmek amacıyla imza kampanyası başlattı.

BASK Genel Başkanı Resul Akay, Sakarya Caddesi'nde kurulan imza standında yaptığı açıklamada, ''doğalgaza yılbaşından bu yana 5 kez üst üste, toplamda yüzde 72'nin üzerinde zam yapıldığını'', bu zammı protesto etmek için imza kampanyası başlattıklarını kaydetti. Hükümetin, göreve geldiğinde ''3 yıl sonra mutfağınız bollaşacak, cebiniz para görecek'' vaadinde bulunduğunu ifade eden Akay, ''Başbakan ve arkadaşları 6 yıl sonunda bizi doyuramadılar ve dondurmaya karar verdiler'' dedi.

Akay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in, bu zamların geri alınmasının mümkün olmadığını açıkladığını, bunun ''sizi diri diri donduracağız'' anlamına geldiğini savundu. Hükümete seslenen Akay, şöyle konuştu:
''Siz muhalefette olsaydınız ve iktidar bu zamları yapsaydı, ne yapardınız? Herhalde gök kubbeyi üzerlerine çökertirdiniz. Hani siz garip gurebanın iktidarıydınız? Hükümet sorumsuz öğrenci gibi davranmaktadır, ekonomide gelişmeler iyi olduğunda kendisine mal etmekte aceleci davranırken, gidişat kötü olduğunda faturayı başka mihraklara kesebilmektedir. Hükümet, tıpkı iyi not aldığında kendisini aldığını, kötü not aldığında öğretmenin verdiği söyleyen sorumsuz bir öğrenci gibi davranmaktadır. Biz sizi, bizi ağlatmayın, soğuklarda dondurmayın diye iktidara getirdik. Seçimlerde de gerekeni yapsın.''

Hükümetin doğalgaz zammına gerekçe olarak anlaşma yapılan dönemdeki petrol varil fiyatlarının yüksekliğini ve dolar kurundaki artışı gösterdiğini ifade eden Akay, Temmuzda dolar kurunun düşük olduğunu, şimdi de petrol varil fiyatlarının düştüğünü söyledi. ''Hangi gerekçe doğru?'' diyen Akay, küresel kriz gibi bahanelerin arkasına sığınılarak vatandaşın dondurulmak istendiğini savundu.

Akay, imza kampanyasının cumartesi günü saat 19.00'a kadar devam edeceğini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler