CHP: Akman'a Almanya'da dava açıldı

CHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kılıç, RTÜK Başkanı Zahid Akman hakkında OFWG adlı kooperatife para veren kişilerin şikayeti üzerine ''nitelikli dolandırıcılık'' suçlamasıyla Köln Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldığını belirtti. Kılıç, ''Deniz Feneri Davası''nın Alman yargısı tarafından ''Yüzyılın soygun hareketi'' olarak nitelendirildiğini belirtti.

Yayınlanma: 06.11.2008 - 13:36
Abone Ol google-news

Partisinin İstanbul İl Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen CHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kılıç, toplantının Akman ile ilgili olduğunu ifade ettiği bir belgeyi açıklamak üzere yapıldığını belirtti.

Köln Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldığına ilişkin orijinal Almanca belgeleri getirdiğini ifade eden Kılıç, şunları kaydetti: ''RTÜK Başkanı Zahid Akman hakkında kooperatife para veren 3 kişinin şikayeti üzerine 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla Köln Asliye Hukuk Mahkemesinde dün dava açıldı. Frankfurt Başsavcılığı tarafından OFWG kooperatifi aracılığıyla 1600 kişiden para toplanmasıyla ilgili yürütülen 9 klasörlük bir soruşturma bulunuyor. Toplanan 8-12 milyon avro buharlaştırılmış. Ancak bu soruşturmada şikayetçi yok. Akman ve arkadaşları tarafından dolandırılığını iddia eden kişilerin şikayeti üzerine Köln'de dava açıldı.''

Kılıç, Akman'ın hem ikametgahına hem de iş adresine tebligat çıkarıldığını, bu tebligatın en kısa sürede yapılacağını öne sürerek, ''RTÜK'ün daha fazla yıpranmaması için Zahid Akman'ın oturduğu o koltuktan en azından bu dava ve soruşturmalar sonuçlanıncaya kadar kalkmasını istiyoruz'' dedi. Ali Kılıç, aynı davada, kooperatif başkanı Abdullah Özer'in de aynı suçlamayla sanık durumunda olduğunu ifade etti.

 

''Yüzyılın soygun hareketi''

''Deniz Feneri Davası''nın Alman yargısı tarafından bizzat ''Yüzyılın soygun hareketi'' olarak nitelendirildiğini söyleyen Kılıç,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Zahid Akman'ı görevden almasını talep ettiklerini söyledi.

Frankfurt Başsavcılığının 1600 kişi adına yürüttüğünü ifade ettiği 9 klasörlük soruşturmanın numarasını da söyleyen Kılıç, ''Akman ve arkadaşları, Türk halkının huzurunda lütfen bunlara yanıt verin. Kendinize güveniyorsanız, uçak biletleri dahil masraflar bizden. Sizi Almanya'ya davet ediyoruz. Orada suçlamalara cevap verin, tekrar aklanıp geri gelin'' diye konuştu.

Ali Kılıç, şikayetçilerin, mahkemeye başvurması nedeniyle davanın Köln'de açıldığını, 60 kişinin daha davaya şikayetçi taraf olmak için avukatlarına vekalet verdiklerini kaydetti.
Frankfurt'ta yürütülen soruşturma kapsamında dava açılması halinde bunun Köln'deki dava ile birleştirileceğini tahmin ettiklerini belirten Kılıç, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki bir heyetle Almanya'daki Deniz Feneri Davasını yakından takip ettiklerini hatırlattı.
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler