Özel harekat kursu açılıyor

Özel Harekat Daire Başkanlığı'nın Aralık ayında, Temel Özel Harekat Kursu açması planlanıyor. 36. Dönem Temel Özel Harekat Kursu'na katılmak isteyen polisler, 26 Kasım 2008 tarihine kadar başvurabilecek. İçişleri Bakanı'nın talimatıyla açılacak kursa katılmak isteyen rütbeli personel için komiser sınıfında 32 yaşından, polis memurları için 28 yaşından büyük olmama şartı aranıyor.

Yayınlanma: 06.11.2008 - 14:17
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı'nın talimatıyla, Özel Harekat Daire Başkanlığı'nca Aralık ayında, 36. Dönem Temel Özel Harekat Kursu açılması planlanıyor. Açılacak kursa katılmak isteyen rütbeli personel için komiser sınıfında 32 yaşından, polis memurları için 28 yaşından büyük olmama şartı aranıyor. Özel Harekat Temel Eğitimleri ve görev şartlarının gerektirdiği fizik ve sağlık şartlarını taşıması istenen personelin son üç yıl içinde olumsuz sicil almamış olması da gerekiyor.

Müracaat edecek polislerin 26 Kasım günü mesai bitimine kadar başvurmaları gerekiyor.
Geçen dönem açılan Temel Özel Harekat Kursu'nu başarıyla tamamlayan 551 polisle birlikte görev yapan Özel Harekat polisi sayısı 4 bin 653'e yükselmişti. Kursun kapanışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, sayının artırılacağını ifade etmişti.
Öte yandan, Özel Harekat polislerinin kullandığı silah ve teçhizatın yenilenmesi için çalışmaların yapıldığı da öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon