Gazetelerde Bugün

CHP kurultayında Baykal ve Sav 'çarşaf liste mücadelesine girmeyecek' haberi Cumhuriyet'in bugünkü manşet haberi... İşte diğer gazete manşetleri...

Yayınlanma: 14.12.2010 - 07:29
Abone Ol google-news


CUMHURİYET

Ağırlık ‘blok’ listede

CHP il başkanlarının 18 Aralık’taki kurultaydan 1 gün önce yapacakları toplantıdan blok listeye destek eğilimi çıkması bekleniyor. Önder Sav, çarşaf liste mücadelesine girmeyeceği mesajı verirken Deniz Baykal da Önerge verilirse çıkar doğruları söylerim. Ama ben mücadele başlatmam, kimseye imza toplayın demem değerlendirmesini yaptı. CHP lideri Kılıçdaroğlu da delegenin parti meclisinin seçim usulü-ne ilişkin tercihlerine müdahale etmeyeceğini açıkladı.

 

HÜRRİYET

Yumurta hesabı

Maliye Bakanı Şİmşek, bütçe konuşmasında Türkiye ekonomisinin performansını anlattı: 2002'de asgari ücretle 1370 yumurta alınırken, şimdi 2699 yumurta alınıyor.


MİLLİYET

Askeri lojmanda eroin zulası

Beylikdüzü'nde TIR'da ele geçirdiği 155 kilo eroinin izini süren İstanbul narkotik polisi Halkalı'da bir uzman çavuşun lojmanında arama yaptı. 20 kilo eroin de oaradan çıktı.
 

VATAN

Bir nikah iki cenaze

Soney Süryani, Zekeriya Müslüman'dı. Ailelerinin itirazına rağmen 10 gün önce gizlice evlendiler. Önceki geçe Soney'in ağabeyi "Sizi affettik yemeğe çıkalım" dedi. Dönüşte ikisini de arabanın içinde infaz etti.


RADİKAL

Sekiz kusurlu adalet

Küçük Volkan, park yolunda bir hafriyat kamyonunun çarpmasıyla öldü. Sadece şoför yargılandı.


AKŞAM

Islak imzada birinci el

Donanma Komutanlığı'nda bir odanın zemininde bulunan belgelerden müthiş detaylar. Albay Çiçek'e "İrtica ile Mücadele Eylem Planı"nı hazırlama emrini veren kişi Tuğamiral Akaettin Sevim çıktı. Sevim'in belgedeki ıslak imzası inceleniyor.
 

SÖZCÜ

İşte paranın gücü

AKP referandumda yüzde 73 "hayır" çıkan beldedeki seçimi kazanmak için devlet kesesinden yardım yağdırdı, seçimi aldı



HABER TÜRK

Damar tıkayan tedaviye dikkat

Yumurtalık kisti tedavisi gören iki kadının daha sağlığını yitirdiği ortaya çıktı.
 

SABAH

Gizli servis gibi borsa çetesi

İMKB'deki manipülasyon skandalı ile ilgili son SPK raporu: Hücre tipi örgütlenmeyle vurgun yaptılar.


POSTA

Ölüme atılan imza

Genç kız Süryani, sevdiği erkek Müslüman'dı. Birbirlerini çok seviyorlardı. Kızın ailesi "Müslüman damat istemeyiz" dedi. Buna rağmen kaçıp 10 gün önce nilah masasına oturdular ve imzayı attılar. Kızın ağabeyi peşlerini bırakmadı.

 

BİRGÜN

Emekçiler 'torba'ya girmemekte kararlı

Bugün Türkiye'nin birçok ilinde kamu emekçileri; hükümetin, sözleşmeli ve esnek çalışmayı yaygınlaştıran, iş güvencesini yok edecek torba yasa tasarısına karşı meydanları dolduracak.




YENİ ŞAFAK

Darbe tellalları

Fuhuş ve casusluk çetesinin Gölcük Donanma Komutanlığı'ndaki kozmik zulasından yakın dönemin karanlık yüzünü aydınlatacak şok belgeler çıkmaya devam ediyor. Ele geçirilen 10 çuval arşivin içinden üniversite rektörlerine ve emekli komutanlara "Televizyon programlarına sık sık çıkın. Burada irtica tehdidine değinin, 'Ülke elden gidiyor' imajı oluşturun" emrini ileten belgeler çıktı.


ZAMAN

İşsizlik maaşı 1.500 liraya kadar artıyor

İşsizlik maaşıyla ilgili sistem sil baştan yenileniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı düzenlemeye göre işsizlik maaşı artık kişi adına yatan prim baz alınarak hesaplanacak. Böylece çalışırken maaşı yüksek olanlar, işsiz kaldıklarında 1.000-1.500 liraya varan rakamlarda ücret alabilecek. Mevcut sistemde ise en yüksek işsizlik maaşı 608 lirayı aşamıyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler