İsveç tarafı, kararı temyize götürdü

Assange'ın, pasaportuna el konulması, polis denetiminde tutulması ve elektronik kelepçe ile izlenmesi şartıyla tahliyesine karar verilmesinin ardından, İsveç tarafını savunan avukatlar mahkemenin kararını temyize götürdü.

Yayınlanma: 14.12.2010 - 09:32
Abone Ol google-news

İngiliz Westminster Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange hakkında verdiği 200 bin sterlin kefaletle şartlı tahliye kararı İsveç tarafını savunan avukatlar tarafından temyize götürüldü.

Bugün Londra'daki duruşmada pasaportuna el konulması, polis gözetiminde tutulması ve elektronik kelepçe ile izlenmesine karar verilen Assange'ın, kararın temyize götürülmesinin ardından tutukluluğunun devam edeceği belirtiliyor.

Temyiz duruşmasında mahkemenin kararı bozulmazsa, Assange şartlı tahliye edilecek.

Öte yandan, aralarında Amerikalı film yapımcısı Michael Moore, İngiliz sosyetesinin önde gelen isimlerinden Jemima Khan, gazeteci John Pilger, İngiliz film yönetmeni Ken Loach gibi isimlerin de bulunduğu 10 kişinin Assange'ın serbest bırakılması için kefil olduğu açıklandı.Bu arada, Assange'ın serbest kalması için 200 bin sterlinin İngiliz Westminster Asliye Hukuk Mahkemesine nakit olarak ödenmesi gerekecek.

 

 

Mahkeme önünde 100'den fazla protestocu

Davanın görüldüğü mahkemenin önünde 100'den fazla gazeteci ve protestocu yer aldı. Geçen haftaki duruşmada yargıç, Assange'ın kefaletle serbest bırakılması talebini reddetmiş ve gözaltı durumunun devamına karar vermişti. Assange yaklaşık bir haftadır Londra'daki Wandsworth cezaevinde tutuluyordu.

Julian Assange kurucusu olduğu WikiLeaks'ın yayımladığı gizli belgeler nedeniyle yargılanmıyor. İsveç Assange'ı iki kadına tecavüz etmekle suçluyor ve kendisine iadesini talep ediyor. Assange ise iddiaları reddediyor ve İsveç'e iadesini önlemek için mücadele edeceğini söylüyor. 

VISA, MASTERCARD VE PAYPAL'A KIZGIN 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler