Pompalı tüfekle ateş eden kişi yakalandı

Başbakan Erdoğan’ın “Vatandaş’ın sabrı nereye kadar, kendini savunuyor” sözleriyle başlattığı pompalı tüfekli savunma tartışmasına neden olan M.B, polis tarafından yakalandı. Erdoğan’ın açıklaması üzerine siyasi partiler arasında tartışma yaşanmıştı.

Yayınlanma: 06.11.2008 - 22:01
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz pazar günü DTP mitingi sonrasında meydana gelen gerginlik sırasında Kasımpaşa Hacı Ahmet mahallesi’nde pompalı tüfekle havaya ateş açarken kameralara yakalanan M.B, polis tarafından gözaltına alındı.

“Meskun mahalde ateş etmek” suçlamasıyla mahkemeye sevkedilen M.B, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Kameralara da yansıyan görüntülerde iki grup arasında yaşanan gerginlikte M.B, elindeki pompalı tüfekle ateş açmış, Başbakan Erdoğan gazetecilerin sorusu üzerine olayla ilgili “Vatandaşlarıma özellikle sabır tavsiye ediyorum. Fakat tabi bu sabır nereye kadar olacak. Bunun da endişesi içerisindeyim. Eğer siz vatandaşın mağazasının camlarını indirirseniz, vatandaşın hayatına kast ederseniz hayatına kast ettiğiniz vatandaş kalkıp da eğer elinde böyle bir tedbiri böyle bir imkanı varsa, o da kendini savunma yoluna gidecektir. Yani bu tür yollara bu bir sevktir” demişti. Erdoğan’ın açıklaması üzerine siyasi partiler arasında tartışma yaşanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon