Aslantepe'de isyan

Grev nedeniyle çalışmalar aksadı. Seyrantepe'de Galatasaray Spor Kulübü için yaptırılan Türk Telekom Stadyumu'nun inşaatında çalışan 750 işçi, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı.

Yayınlanma: 06.11.2008 - 22:01
Abone Ol google-news

Çalışma koşullarının kötü olmasından yakınan Galatasaray Spor Kulübü için yaptırılan Türk Telekom Stadyumu'nun inşaatında çalışan işçiler, 3 aydır ücretlerini alamadıklarını söyledi. Açıklama yapmayan firma yetkilileri, güvenlik görevlilerine talimat vererek basın mensuplarını şantiyeden çıkardı.

Edinilen bilgiye göre; Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan ihalenin ardından Seyrantepe'de yapımına başlanan Türk Telekom Stadyumu inşaatında çalışan işçiler eylem yaptı. Kötü koşullarda çalıştıklarını öne süren ve 3 aydır maaş alamadıkları söyleyen 750 işçi, iş bıraktı. Sabah saatlerinde şantiye önünde toplanan işçiler, yüklenici firma yetkilileriyle görüşmek istedi. Uzun süre bekleyen işçiler, işbaşı yapmama kararı aldı.

İşçiler adına konuşan Recep Bülbül isimli işçi, şantiyede toplam 750 işçinin çalıştığını ve yaklaşık 3 aydır ücretlerini alamadıklarını ifade etti. Çok zor durumda kaldıklarını söyleyen Bülbül, "Maaşlarımız bir yana, sigortalarımızı da tam yatırmıyorlar. Kaldığımız yerler pislik içerisinde. Sağlıksız koşullarda yemek yiyoruz. İş kazalarına karşı bekleyen bir doktorumuz yok. Birçok arkadaşımız yaralandı. Gidip kendi cebinden masraflarını yaptı. Paralarımızı alıncaya kadar işe başlamayacağız. Yetkililere sesleniyoruz; bir an önce gereğini yapın." diye konuştu.

 

İnşaat sürüyor

Konuyla ilgili yapılan açıklama yapan taşeron firma Tera İnşaat'ın yöneticisi Osman Gündoğdu, ödemeleri geciktirdikleri için işçilerin bu şekilde toplu bir hareket sergilediğini ifade etti.

İşçilerle yapılan görüşmeler sonucunda çalışmak isteyenlerin işlerinin başına döndüğünü bildiren Gündoğdu, çalışmada bir günlük bir duraksama yaşadıklarını, inşaatın sürdüğünü anlatarak, şunları söyledi: ödemeler 20-12 günlük gecikti.

 

Ödemeler 20-12 günlük gecikti

''İnşaatımızda mühendisler ve operatörler dışında sahada 600 işçimiz çalışıyor. Ödemelerimizi 10-12 gün kadar geciktirdik. Cuma günü ödeyeceğimizi söylemiştik ama onuda yapamadık. İşçilerden böyle sert bir tavır beklemiyorduk. Bazı işçilerimiz bu konuda tepkiliydi, ortak bir kararla bu sabah çalışmaya çıkmadılar. Derhal geldik ve kendileriyle tekrar görüştük. Çalışmak isteyenler işlerinin başlarına döndü. Onlardan çalışmak istemeyenlerin listesini istedim. Bunu bekliyorum. Çalışmak istemeyenlerin ödemelerini yapıp işlerine son vereceğiz ve yeni işçiler getireceğiz. Bu yalnızca bir günlük bir duraksamadan ibarettir. Kompleks inşaatımız devam ediyor.''

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) inşaat ihalesini alan firmalardan Eren Talu Mimarlık ve Ticaret A.Ş'nin sahibi Eren Talu ise; konuyla ilgili açıklamada, bugüne kadar ödemelerin hep zamanında yapıldığını belirterek, ''Bu kez bir aylık bir gecikme olmuş. Büyütülecek bir durum değil. Şu an itibarıyla çalışmalar başladı. Bir problemimiz yok. Biz bugüne kadar stat için 55 milyon doların üzerinde para harcadık. Bu aksama stadın planlamasına kesinlikle bir etki yapmaz. Biz 29 Ekim 2009'da bu stadı teslim edeceğiz, kimsenin çekincesi olmasın'' şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler