MEB 12 bin 774 öğretmen atadı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2009 Şubat ve Ağustos aylarında da öğretmen ataması yapılacağını bildirdi. Adaylar, atama sonuçlarını MEB'in www.meb.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekler.

Yayınlanma: 06.11.2008 - 20:35
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 13 bin pozisyona 12 bin 774 sözleşmeli öğretmen atadı. Öğretmen atamaları dolayısıyla MEB Başöğretmen Salonu'nda toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, hükümetin eğitime öncelik verdiğini kaydederek, bu kapsamda kamunun kullanımı için serbest bırakılan kadroların yüzde 50'den fazlasının, bütçeden de en fazla payın MEB'e ayrıldığını anlattı.

Her yıl 35-40 bin öğretmen ataması yapıldığını belirten Çelik, her yıl emekli olan öğretmenlerin yerlerinin doldurulması gerektiğine işaret etti. MEB'de öğretmen ihtiyacının süreklilik gösterdiğini söyleyen Çelik, şöyle konuştu:

"2009 yılında Şubat ayında da Ağustos ayında da öğretmen ataması yapılacak. Çünkü bir taraftan emekli öğretmenlerin yerini doldurmamız gerekiyor bir taraftan da okul öncesi eğitim başta olmak üzere eğitimin her alanında okullaşma oranları gittikçe büyüyor. 2009 yılında kaç öğretmen atayacağımız, 2009 yılının sonuna kadar emekli öğretmenlerimizin sayısına ve bize Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının tahsis edeceği kadrolara bağlıdır. Her yıl ocak ayında bu rakamları açıklıyoruz."

MEB Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın da 22-31 Ekim arasında 31 bin 937 başvuru yapıldığı, bunlardan 30 bin 457'sinin başvurusunun kabul edildiğini belirtti. Yalçın, 13 bin pozisyona sözleşmeli öğretmen atanacağını ifade ederek, atamaların sadece 3. hizmet bölgesindeki yerlere değil, tüm hizmet bölgelerine yapılacağını kaydetti.

Atanacak öğretmenlerin 14 Kasımda göreve başlayacaklarını söyleyen Yalçın, öğretmenlerin 15 Kasımda maaş alacaklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Çelik, salonda bulunanlardan birer numara söylemelerini istedi ve rakamlar tamamlandıktan sonra bilgisayar kurasını başlattı.

Kura sonucunda, 13 bin pozisyona 12 bin 774 öğretmen atandı. Taban puanlar sınıf öğretmenliğinde 76.6, tarih öğretmenliğinde 82.9, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliğinde 79.1'de Türkçe öğretmenliğinde 82.6 kaldı.

Adaylar, atama sonuçlarını MEB'in www.meb.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekler.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler