Bu ay 4-C'lilere maaş yok

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Aralık ayının kamuda sözleşmeliler ve 4/C'liler için sıkıntı ayı olduğunu belirterek, " Aralık ayı kamuda çalışan 27 bin 4/C'linin maaş alamadığı, binlerce sözleşmeli memurun yarım maaşla geçinmek zorunda bırakıldığı ay olmuştur.

Yayınlanma: 17.12.2010 - 09:15
Abone Ol google-news

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Aralık ayının kamuda sözleşmeliler ve 4/C'liler için sıkıntı ayı olduğunu belirterek, "Aralık ayı kamuda çalışan 27 bin 4/C'linin maaş alamadığı, binlerce sözleşmeli memurun yarım maaşla geçinmek zorunda bırakıldığı ay olmuştur. Hükümetin vurdumduymazlığı yüzünden çalışanlar bu ay ev kirasından, mutfak masrafına kadar birçok zorunlu harcamasını yapamaz haldedir" dedi

Kahveci yazlı bir açıklama yaparak, kamuda görevli 4/C'lilerin bu ay geçici olarak işten çıkarılmaları nedeniyle maaş alamayacaklarını ifade etti. Kahveci "4-C'liler bugün kamuda çok düşük maaşlara mahkûm edilmişlerdir. Sadece 11 ay çalıştırılıp bir ayda işsiz bırakılmakla ayrı bir cezaya çarptırılmaktadırlar. Ne döner sermayeleri vardır. Ne de ek bir ücret almaktadırlar. Aralık ayında, aldıkları kuru maaş bile çok görülmektedir. Hükümet ve Başbakan bu insanların bir ay parasız ne yapacaklarını hiç mi düşünmemektedir" diye konuştu.
 

4-C'liler de tam yıl çalıştırılmalı

Kahveci, tüm 4/C'lilerin tamamının tam yıl çalıştırılması ve döner sermaye gibi haklardan faydalandırılması için yasal düzenlemenin bir an önce yapılması gerektiğini ifade etti.
Kamuda görevli sözleşmeli memurların sözleşmelerinin bu ay sonunda yenilenecek olması nedeniyle yarım maaşa mecbur bırakıldıklarını belirten Kahveci "Binlerce sözleşmeli kamu çalışanı sözleşmelerinin ay sonunda yenilecek olması nedeniyle mağdur edilmişlerdir. Bu ay yarım maaşla geçinmek zorunda bırakılmışlardır. 31 Aralık'a kadar sözleşme yapılacak olması nedeniyle peşin ödenen maaşların 15 günlüğü kesilmiştir" şeklinde konuştu.

Bu sorunun giderilmesi için sözleşmelerin daha önceden imzalatılması gerektiğini kaydeden Kahveci sözleşmelilerin bu mağduriyetinin son bulmasını istedi.

4/C'li ve sözleşmeli memurların bu ay çekeceği sıkıntıdan dolayı siyasilerin ve yöneticilerin vicdanlarının sızlaması gerektiğini belirten Kahveci "Binlerce 4/C'li ve sözleşmeli kamu çalışanını mağdur eden siyasiler ve yöneticilerin vicdanı sızlamalıdır. Evine bu ay ekmek götüremeyen kamu çalışanını hakkını nasıl ödeyeceklerdir. Bunun hesabını verebilecekler midir? Hükümet bu konuda hassasiyet göstermeli, maaşın eksik ödenmesi, işten geçici çıkarma gibi zulüm yöntemlerinden vazgeçmelidir. Sözleşmeli çalışmaya son verilerek sözleşmelilere kadro verilmelidir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler