Erdoğan, Atilla Kart'a dava açtı

Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile partinin tüzel kişiliği adına, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart hakkında toplam 50 bin YTL'lik manevi tazminat davası açıldı. Davada Kart'ın Erdoğan'ı suçlayıcı ifadeler kullanarak Erdoğan'a iftira ettiği iddia ediliyor.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 09:37
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart hakkında manevi tazminat davası açtı.

Başbakan Erdoğan ile AKP'nin avukatı Fatih Şahin tarafından açılan davanın dilekçesinde, CHP Milletvekili Kart'ın, 31 Ekim 2008 tarihinde TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ''Siyasi bir eleştirinin ötesinde AKP ve Erdoğan'ı ağır bir biçimde suçlayıcı, karalayıcı, tamamen gerçek dışı ifadeler ve iftiralara yer verdiği'' ileri sürüldü.

Dilekçede, Kart'ın basın toplantısında, ''Öyle anlaşılıyor ki devletin tamamen güvenliği ve devlet sırrı kapsamında kullanılması gereken örtülü ödenek harcamaları Başbakan'ın ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin harcamalarında kullanılmış, daha da ötesi Başbakan'ın kişisel ve özel harcamalarında kullanılmış. Bunun başka bir açıklaması başka bir anlamı olamaz'' şeklinde ifadeler kullandığı aktarıldı.

''Kart'ın, AKP ve Erdoğan'ı, örtülü ödeneği kendi kişisel ve özel harcamalarında kullanmakla itham etmesinin, hukuk düzeninin himaye etmeyeceği derecede ağır ve haksız bir saldırı olduğu'' iddia edilen dilekçede, ''Kart'ın iddiaları tamamen düzmece ve yalandır. Hayal ürünü bu gerçek dışı isnat ve ithamlar ile Kart, AKP ve Erdoğan'ın toplum önünde küçük düşürülmesine, şahsiyet haklarının ağır surette ihlal edilmesine sebebiyet vermişlerdir. Davacı Kart, bu galiz iftiraları ile toplumun müvekkillerime duymuş olduğu güven duygusunu zedelemeyi amaçlamıştır. Bu durum Erdoğan ve AKP'nin manevi şahsiyetlerinde telafisi güç zararlar meydana getirmiştir'' denildi.

Dava dilekçesinde, Atilla Kart'tan, yasal faiziyle birlikte her bir davacı için 25'er bin YTL olmak üzere toplam 50 bin YTL manevi tazminat talebinde bulunuldu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon