"Temiz Eller" TBMM'de

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Ocak 2007'de düzenlenen Temiz Eller Operasyonu'nu meclis gündemine taşıdı. Aradan geçen 2 yılı aşkın süreye rağmen operasyon hakkında kamuoyunun neden bilgilendirilmediğini öğrenmek isteyen Kart, operasyonun sonucunun ne olduğunu sordu.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 09:49
Abone Ol google-news

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı ve kamuoyunun yakından tanıdığı yetkililerin banka hesaplarına usulsüz girildiğinin tespit edildiğini, bu işlemleri yapan bürokratların ortaya çıkarılması amacıyla Temiz Eller Operasyonu başlatıldığını anımsattı.

Aradan geçen 2 yılı aşkın süreye rağmen operasyon hakkında kamuoyunun neden bilgilendirilmediğini öğrenmek isteyen Kart, operasyonun sonucunun ne olduğunu sordu.

CHP'li Kart, diğer soru önergesinde ise Foça'da bir taşınmazın Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın aile şirketi olan BEM Dış Ticaret A.Ş. tarafından 15.6 milyar TL'ye alındığını, bu taşınmazın bir süre sonra 1 trilyon 260 milyar TL'ye Albaraka Türk Özel Finans Kurumuna satıldığını belirtti.

Kart, ''Maliye Bakanı, BEM Dış Ticaret A.Ş'nin 2002 yılında vergiye tabi gelirinin olmadığını beyan etmiş ise de 1 trilyon 245 milyar lira tutarındaki olağanüstü karlılığa rağmen, hangi gerekçesiyle kar beyan etmemiştir? Bu durum en hafif deyimiyle vergi kaçakçılığı anlamına gelmez mi?'' diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler