LÖSEV 10 yaşında

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) 10 yaşında. 8 Kasım'da İstanbul yapılacak kutlamalara piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu katılacak, Beyazıt Öztürk'te kutlamanın sunuculuğunu yapacak. İş Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek kutlamada lösemili çocuklar da sahneye çıkacak.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 09:50
Abone Ol google-news

Lösemili Çocuklar Vakfının (LÖSEV) 10. yıl kuruluş yıldönümü dolayısıyla 8 Kasım'da İstanbul'da özel bir kutlama yapılacak.

LÖSEV YÖnetim Kurulu Başkanı Üstün Ezer, lösemi konusunda İstanbul'un yoğun olarak hizmet götürülmesi gereken bir il olduğunu, ''diğer illerde de LÖSEV'in var olduğunu hissettirmek için'' bu yıl kuruluş yıl dönümü kutlamasını İstanbul'da yapacaklarını söyledi.

Gerçekleştirilecek kutlamada sahneye çıkacak piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu ile sunuculuğunu yapacak olan Beyazıt Öztürk'ün hiçbir ücret talep etmediğini kaydeden Ezer, ''Fahir Atakoğlu, Amerika'dan lösemili çocuklarımız için gelecek ve şunu gururla söyleyebilirim ki bazı sanatçılar gibi ''bedava çıktım'' şeklinde bir sahtekarlık yapmayıp hiçbir ücret almadan gelip sahne alacak. Bizim 'parasız çıkın' teklifimize 50 bin dolardan aşağı kimse yanıt vermedi. Bir tek Fahir Atakoğlu 'ücret almadan koşa koşa gelirim' dedi. Ayrıca geceyi esprileriyle renklendirmek üzere Beyazıt Öztürk sunacak. O da duyar duymaz hiçbir tereddüt göstermeden 'derhal gelirim' dedi."diye konuştu.

Geceye sürpriz sanatçıların da katılabileceğini belirten Ezer, İş Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek kutlamada lösemili çocukların da sahneye çıkacaklarını bildirdi.

 

Lösev'in hizmetleri

Üstün Ezer, yoksul, eğitim seviyesi düşük ve çaresiz insanların lösemiyle baş etmesinin imkansız olduğunu belirterek, parası olmadığı için hastaneye gelemeyen insanlar bulunduğunu söyledi. Ezer, lösemili çocukların tedavisini ücretsiz yapabilmek için 1998 yılında LÖSEV'i kurduklarını, kısa bir süre sonra da Lösemili Çocuklar Hastanesi'ni yaptırdıklarını anlattı.

Hastaneyi ilk kurduklarında 35 çocuğun tedavi gördüğünü belirten Ezer, hasta ailelerinin yüzde 87'sinin asgari ücretin altında bir kazancı olduğunu, yüzde 12'sinin ise hiçbir geliri bulunmadığını söyledi. Ezer, bu nedenle hastanede çocukların ilaçları ve tedavilerinden giyecekleri pijamalarına kadar tüm hizmetleri ücretsiz verdiklerini ifade etti.

Bugüne kadar Lösemili Çocuklar Hastanesi'nde 300'den fazla hastanın tedavi edildiğini belirten Ezer, ''Bu gün gururla söyleyebilirim ki 116 çocuğun tedavileri tamamen bitmiş ve bu çocuklar yeniden sağlıklı bir şekilde hayata kazandırılmıştır'' dedi. Ezer, hastanelerinin Amerika ve Avrupa'daki benzer hastanelerin başarı oranlarına sahip olduğunu belirtti.

Lösemili çocukları olan ailelerin Türkiye'nin her yerinden kendilerine başvurabileceklerini ifade eden Ezer, tedavisi başka bir yerde başlanan hastanın tedavisini yarıda kesip LÖSEV'e gelmesinin o hastanın lehine değil, aleyhine olacağını düşündükleri için yeni hastaları tercih ettiklerini kaydetti.

Ezer, LÖSEV'in yardımlarından da 5 binden fazla ailenin yararlandığına dikkati çekerek, gıdadan yakacağa, kırtasiyeden oyuncağa kadar pek çok alanda bu ailelere destek verdiklerini söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler