Türk Sağlık-Sen Ferguson'a tepkili

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, İngiliz düşesi Sarah Ferguson'un, sosyal hizmet çalışanlarını karalama kampanyası başlatarak, ''Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna (SHÇEK) bağlı kurumlarda çalışanlar işkence yapıyor'' izlenimi uyandırmaya çalıştığını iddia etti.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 10:41
Abone Ol google-news

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci,  İngiliz düşesi Sarah Ferguson'un, Türkiye hakkında kötü bir izlenim yaratma çabasında olduğunu söyledi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı yazılı açıklamada, ''Bebek ölümlerinden sağlık çalışanlarını sorumlu tutmak gibi, yurtlarda yaşanan sorunlarla SHÇEK çalışanlarını mahkum etmek, sorunun gerçek nedenini görememektir'' değerlendirmesinde bulundu.

SHÇEK çalışanlarına yönelik, toplumu infiale sürükleyebilecek karalama kampanyasına karşı herkesin dikkatli davranması gerektiğini belirten Kahveci, ''Bebek ölümlerinden sağlık çalışanlarını sorumlu tutmak gibi, yurtlarda yaşanan sorunlarla SHÇEK çalışanlarını mahkum etmek, sorunun gerçek nedenini görememektir'' dedi.

 

''Bir bakıcı 40 çocuğa bakıyor"

SHÇEK'e bağlı kurumlar ile buralarda çalışanların sorunlarını yıllardır dile getirmelerine rağmen, bir türlü çözüm için adım atılmadığını kaydeden Kahveci, bu çalışanların düşük ücrete mahkum edildiğini, kurumun Başbakanlığa bağlı birimler arasında en ''hor görüleni'' olduğunu savundu.

Bakıma muhtaçların her geçen gün arttığı ülkede SHÇEK'e yeterli personel alımı yapılmadığını, personelin sosyal ve mali haklarında gerekli iyileştirmelere gidilmediğini öne süren Kahveci, ''Bir bakıcı annenin 40 çocuğa bakmak durumunda bırakıldığı bir manzaranın acil olarak düzeltilmesi gerekmektedir. Kuruluşların fiziksel yapıları ihtiyaçlara cevap verememektedir. SHÇEK'te tüm bu sorunlar acilen çözülmelidir'' görüşünü ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler