Obama Ailesi hangi cins köpek alsın?

Giyim kuşamından, ileride izleyeceği politikalara kadar dikkatleri üzerine toplayan ABD'nin yeni başkanı Barack Obama'nın Beyaz Saray'a almayı düşündüğü köpeğin cinsi bile ABD'nin gündemine oturdu.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 11:14
Abone Ol google-news

Dünyaca ünlü magazin dergisi ''People'' tarafından internet üzerinde ''Obama Ailesi Hangi Cins Köpeği Alsın?'' başlıklı anket düzenlendi.

Kızları 7 yaşındaki Sasha ve 10 yaşındaki Malia'ya, seçim gecesi yaptığı konuşmada, ''İkinizi de tahmininizin ötesinde seviyorum. Beyaz Saray'a bizimle beraber götüreceğimiz o köpek yavrusunu hakkıyla kazandınız'' diyen Obama'nın bu vaadi ankete konu oldu.

People'ın haberine göre, özellikle sokak hayvanlarının korunmasına yönelik çalışmalarda bulunan ASPCA örgütünün başkanı Ed Sayres, Obama ailesinin barınaktan bir köpek alarak, hem iyi bir köpeğe sahip olabileceğini hem de bir hayvanı barınaktan kurtarabileceğini belirtti.

Obama ailesinin köpekte aradığı özelliklerin başında ise ''alerji yapmaması'' geliyor. Hayvan eğitmeni Doug Becker ise bu konuda, ''Bichon Frise'' cinsi köpeklerin aileler için uygun bir köpek olduğunu ifade etti. Bu köpeğin çocuklarla da rahat arkadaşlık kurabildiğini belirten Becker, ''Bu cins köpek alerji sorununa da yol açmaz. Ayrıca sadık bir köpektir'' dedi. Becker, ''poddle'' cinsi köpeklerin de aileler için uygun olduğunu ifade etti.

 

Beyaz Saray'daki köpekler

Haberde ayrıca ABD'nin ilk başkanı George Washington ile başkanların köpek sahibi olma geleneğinin başladığı, Washington'ın birkaç köpeğinin olduğu belirtildi.

ABD'nin Obama'dan önceki başkanı George W. Bush'un da teriyer cinsi ''Barney'' ve ''Miss Beazley'' köpekleri, Beyaz Saray'ın son ''dört ayaklı konukları'' olurken, Bush'tan önce de Clinton ailesinin ''Buddy'' isimli labrador köpekleri Beyaz Saray'da yer almıştı.

''Obama Ailesi Hangi Cins Köpeği Alsın'' anketinde, seçenekler olarak da ''Bichon Frise'', ''Poodle'', ''Oz Büyücüsü'' filminde de yer alan sevimli köpek ''Cairn Terrier'' ile ''Greyhound'' cinsi köpekler sunuldu.

Ankette şimdiye kadar yüzde 39 oranıyla ''Cairn Teriyer'' önde giderken, onu yüzde 35 ile ''Bichon Frise'', yüzde 16 ile ''Greyhound'' ve yüzde 10 ile ''Poodle'' izliyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler