Bedelli askerlik konusunda çalışma yok

Genelkurmay Başkanlığı, son günlerde tekrar gündeme gelen bedelli askerlik konusunda herhangi bir çalışma yapılmadığını bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı'nca düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Metin Gürak, terörle mücadele, arama kurtarma ve TSK'nin planlanan faaliyetleri konularında bilgi verdi.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 11:19
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Metin Gürak, bedelli askerlik söylentilerine ''Böyle bir çalışma şu anda yok'' yanıtını verdi.

 

Terörle mücadele

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) bölücü terör örgütü ile mücadelesinin artan bir kararlılıkla devam ettiğini bildiren Tuğgeneral Gürak, TSK'nın bölücü terör örgütüne yönelik olarak icra ettiği faaliyetler kapsamında 31 Ekim 2008 tarihinden bugüne kadar toplam 26 iç güvenlik olayı meydana geldiğini belirtti.

Toplam 11 patlayıcı madde olayından 8'inin (yüzde 72'si) güvenlik kuvvetleri tarafından yerinde imha edilerek olası zayiatların önlendiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, dönem içinde toplam 11 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini, bunlardan 7'sinin yakalandığını kaydetti.

Dönem içinde, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Karlı köyünde bir vatandaşa ait evde 1 Kasım 2008 tarihinde yapılan aramada ve Hatay'ın Hassa ilçesi kırsal kesiminde teröristlere ait patlayıcı madde ve pek çok malzeme ele geçirildiğine dikkati çeken Tuğgeneral Gürak, ''Ele geçirilen bu patlayıcıların tamamının, bölücü terör örgütü tarafından, yerleşim yerlerinde ve sivil vatandaşlarımıza karşı kullanılmasının planlandığı öğrenilmiştir. Bu eylemlerin gerçekleşmesi durumunda, vatandaşlarımızın ne şekilde etkilenebileceği konusunun takdirini kamuoyuna bırakıyoruz'' diye konuştu.

 

Arama kurtarma faaliyetleri

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce 31 Ekim-7 Kasım 2008 tarihleri arasında yapılan arama kurtarma faaliyetleri hakkında da bilgi veren Tuğgeneral Gürak, bu dönemde toplam 3 adet arama kurtarma faaliyeti icra edildiğini, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nca 1 kişinin denizden sağ olarak kurtarıldığını bildirdi.

 

Planlı faaliyetler

Geçen hafta icra edilen planlı faaliyetlerden Falcon Air Meet-2008 Tatbikatı'nın 18 Ekim - 5 Kasım 2008 tarihleri arasında, 5'inci Ana Jet Üs (Merzifon) 151'inci Filo Komutanlığı'ndan 5 adet F-16 uçağının ve 54 personelin katılımı ile Azraq/Ürdün'de icra edildiğini anlatan Tuğgeneral Gürak, tatbikata katılan ABD, Ürdün ve Türkiye arasında yapılan yarışmalarda; Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın, hava yer atışı (eğitim ve hakiki mühimmat) ve yakın kolda geçiş dalları ile genel kategoride birinci olduğunu kaydetti.

 

Başbuğ'un Azerbaycan ziyareti

Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, ilk resmi yurtdışı ziyaretini, dost ve kardeş Azerbaycan'a yapmakta olduğunu da sözlerine ekledi.

 


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler