"BOTAŞ'ı niçin zarara uğrattınız?"

CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, EGO'nun BOTAŞ'ı zarara uğrattığını belirtti. Hükümetin enerji politikalarını eleştiren Baytok, önceki dönemde iktidar partisinin, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin BOTAŞ'a ödemediği doğalgaz borcunu yasal düzenlemeyle dondurduğunu ve faizlerini sildiğini söyledi.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 11:45
Abone Ol google-news

CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, mecliste düzenlediği basın toplantısında, BOTAŞ'ın hesaplarının görüşüldüğü dünkü basına kapalı yapılan KİT Komisyonu toplantısını, kendisine söz hakkı tanınmadığı için terk ettiğini söyledi.

Hükümetin enerji politikalarını eleştiren Baytok, ''son zamlarla birlikte yüzde 82'ye ulaşan doğalgaz zammının, BOTAŞ'ın alacaklarının tahsil edilmemesi ve bu alacakların faizlerinin silinmesinden kaynaklandığını'' söyledi.

 

Nesrin Baytok, önceki dönemde iktidar partisinin, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin BOTAŞ'a ödemediği doğalgaz borcunu yasal düzenlemeyle dondurduğunu ve faizlerini sildiğini belirtti.

BOTAŞ'ın 15 milyar YTL'lik alacağının temelini TEDAŞ'tan alacakların oluşturduğunu kaydeden Baytok, ''Biz vatandaşlar olarak elektrik ve doğalgaz faturalarımızı ödüyoruz. Doğalgazı peşin peşin ödüyoruz. BOTAŞ da Rusya, İran, Azerbaycan'a peşin ödüyor. Aradakiler ne oluyor? Neden Hükümet olarak bu konuyu çözmüyorsunuz. Enerji konusu kötü yönetilmektedir'' diye konuştu.

İsrail'in Hayfa kentine kadar döşenecek boru hattının anlaşmasının ne durumda olduğunu, Bu hattın yapımının Çalık Enerji'ye verilip verilmediğini öğrenmek isteyen Baytok, Azerbaycan'ın Bakü-Tiflis-Ceyhan hattına verdiği petrolün bir kısmını önceden olduğu gibi Novrovski'ye aktardığı iddialarının gerçek olup olmadığını sordu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler