Cezaevlerine yönelik inceleme

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde, cezaevlerinde meydana gelen olayları incelemek üzere oluşturulan alt komisyon üyeleri, Balıkesir'in Bandırma ilçesini ziyaret etti. AKP Çorum Milletvekili Murat Yıldırım Türkiye'nin batısından doğusuna her noktada incelemelerinin devam edeceğini, amaçlarının işkence gibi kötü muamelelerin önüne geçmek olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 11:51
Abone Ol google-news

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde, cezaevlerinde meydana gelen olayları incelemek üzere oluşturulan alt komisyon üyeleri, Balıkesir'in Bandırma ilçesini ziyaret etti.

AKP Çorum Milletvekili Murat Yıldırım başkanlığında, MHP Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş, AKP Kahramanmaraş Milletvekili Fatih Arıkan ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'den oluşan ''Her Türlü Şiddet, İşkence ve Kötü Muamelenin Önlenmesiyle Ceza ve Tutukevleri İnceleme Alt Komisyonu'' üyeleri Bandırma Kaymakamı Salih Keser ile görüştü.

Alt Komisyon Başkanı Murat Yıldırım, basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak Bandırma'da bulunduklarına işaret etti.

Cezaevlerinde incelemeler yapan Alt Komisyon üyelerinin bugün de Bandırma'daki cezaevinde inceleme yapmak üzere ilçeye geldiğini anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: ''Bandırma cezaevinde incelemelerde bulunmak üzere burada bulunuyoruz. Daha sonra Cumhuriyet Başsavcılığı'nı ziyaret ederek aldığımız bilgiler ışığında Bandırma M Tipi Ceza ve İnfaz Kurumunu incelemiş olacağız. İncelemede ''burada fiziki şartlar var mı? Burada herhangi bir kötü muamele var mı?'' diye bakacağız. Türkiye'nin batısından doğusuna her noktada incelemelerimiz devam edecektir. Amacımız tamamen kötü muamele veya işkence gibi kötü muamelelerin önüne geçmektir. Şu anda arzu ettiğimiz sıfır toleranstır. Bu açıdan incelemelerimiz devam edecektir.''

Yıldırım başkanlığındaki alt komisyon üyeleri daha sonra Bandırma Adliyesi'ne giderek Başsavcı Vekili Onur Oğuzer'le görüştü.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler