Sanat Tarihinin duayeni Nurhan Atasoy'a saygı

Türkiye'nin sanat tarihi alanında yaşayan önemli isimlerinden Prof. Dr. Nurhan Atasoy için bugün Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde geniş katılımlı ve kapsamlı saygı etkinliği düzenlendi.

Yayınlanma: 18.12.2010 - 21:16
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Müdürlüğü tarafından öğrenci ve meslektaşlarının katkısıyla gerçekleşen etkinlikte Nurhan Atasoy’un hayatı, akademik çalışmaları, Türk sanat tarihine katkıları öğrencileri, meslektaşları, kültür-sanat ve basın camiasından dostları tarafından anlatıldı. Sinevizyon gösterimi ile başlayan etkinlikte İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Prof. Dr. Günsel Renda, Prof. Dr. Serpil Bağcı, yazar Selim İleri ve Turgut Gökyiğit masada konuşmacı olarak yer alırken, Prof.Dr. Zeren Tanındı, Prof.Dr. Zühre İndirkaş’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda katılımcı kürsüden selamladılar. Aralarında Prof.Dr. Nilüfer Tapan, Prof.Dr. Ayla Ödekan'ın bulunduğu salonun dışına taşan katılımcılar, ışıltısından, canlılığından ve esprisinden bir şey kaybetmemiş olan hocaların hocası Nurhan Atasoy’u sık sık sevgi, saygı dolu alkışlarla selamladılar.

1934’te Tokat’ın Reşadiye ilçesinde doğan Prof. Dr. Nurhan Atasoy, ilk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi Güzel Sanatlar ve Sanat Tarihi Bölümü’nü bitirdi.

Yüksek lisans ve doktorasını da aynı bölümde tamamlayan Prof. Atasoy, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, KÜSAV ve Taç Vakfı’nın kurucu üyesi oldu. Prof. Atasoy 1997 yılında Maltepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’na atandı ve buradan emekli oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler