İtalya’da bronz ten atışması

Rusya’ya yaptığı resmi ziyarette ABD’de seçilen ilk siyahi başkan Barack Obama hakkında “Genç, yakışıklı ve bronz tenli. ABD-Rusya ilişkilerini geliştirmek için gerekli tüm niteliklere sahip bir insan” diye konuşarak gaf yapan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi muhalefetin sert eleştirilerine daha sert ifadelerle karşılık verdi.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 12:02
Abone Ol google-news

Başbakan Silvio Berlusconi bu defa Barack Obama hakkında kullandığı ifadelerle şimşekleri üzerine çekti

Anamuhalefet lideri Demokrat Parti Genel Başkanı Walter Veltroni, Berlusconinin sözleri uluslararası arenada ülkemizin imajına ve onurumuza ağır darbe indirmiştir. Yeni ABD Başkanı Barack Obamadan en kısa sürede resmen özür dilenmelidir diye konuştu.

 

İfade ‘ırkçılık kokuyor’

Solcu lider, Berlusconinin kabare oyuncusu gibi davranmasının merkez sağdaki ciddi siyasetçileri de rahatsız etmiş olması gerektiğini söyledi. İtalya Değerler Partisi ve diğer muhalefet partileri sözcüleri ise Berlusconinin ifadelerinin ırkçılık koktuğunu belirtti. Berlusconinin Obama hakkında söyledikleri birçok medya organında haber oldu.

La Repubblica gazetesinde yer alan, başbakanın gafı hakkındaki kısa yorumda, Eğer Berlusconi, Obama hakkında bronz tenli diye konuştuysa bu zenci diye seslenmekten daha beter denildi. Berlusconi ise eleştirilere yanıt olarak şöyle konuştu:

Hepiniz budalasınız...

Obama hakkında yaptığım şakayı anlamayan herkesin budala olduğunu düşünüyorum. Ortalıkta birçok budalanın gezindiğinin farkındaydım ama doğrusu bu kadar çok olduklarını tahmin etmiyordum. Takılmalarımı anlamayanlara artık tahammül edemiyorum. Düşündüklerimi söylemek hakkım dedi. Sözlerinin hakaret değil esprili bir iltifat niteliği taşıdığını savunarak Tanrı bizi salaklardan korusun diyen Berlusconinin, otele girişi sırasında gazetecilere Moskovadaki gece hayatıyla ilgili şakalar yaptığı kaydedildi.

Genelde kadınlar, cinsellik ve komünistleri hedef alan şakaları ile siyaset gündemine oturan Berlusconinin, Rusyada Obama hakkında söyledikleri siyasi gaf olarak yorumlansa da, Berlusconinin önceki hükümetinde 2001-2006 arasında İletişim Bakanlığı yapan ve halen Halkın Özgürlüğü Partisinin senatodaki grup başkanı olan Maurizio Gasparri, başbakanın Obama hakkında sempatik bir söylemde bulunduğunu ama İtalyadaki solcuların Berlusconinin şakalarını anlamadığını savundu. Gasparri de Obamanın ABD seçimlerini kazanmasının ardından Şimdi El Kaide sevinecek demiş, onun yorumu da muhalefetteki partilerin tepkisini çekmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler