"CHP ülkeyi aydınlatmaya devam edecek"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, ''bütün demokrasi güçlerinin ortak adresinin'' CHP olacağını söyledi. CHP'nin ülkeyi aydınlatmaya devam edeceğini belirten Ateş, CHP'nin Türkiye'nin tüm seçim bölgelerinde belediye başkan adayı, belediye ve il genel meclisi adayları çıkartacağını belirtti.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 12:25
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, yerel seçimlere yönelik olarak Antalya'da partililerle Dedeman Otel'de bir araya geldi.

Yerel seçimlerde konunun belediyelerin, il genel meclisi ya da belediye meclis üyeliklerinin kazanılması, kaybedilmesi olmadığını bildiren Ateş, şunları söyledi: ''Önümüzdeki süreçte; geçmişte CHP'ye oy versin vermesin, nereye oy vermiş olursa olsun, bütün demokrasi güçlerinin ortak adresi CHP olacaktır. AKP'nin oyları yüzde 20-30'a düştüğünde, CHP'nin de yüzde 30'un üzerine çıktığında, geldikleri gibi gideceklerdir. CHP de ülkeyi aydınlatmaya devam edecektir. CHP, Türkiye'nin tüm seçim bölgelerinde belediye başkan adayı, belediye ve il genel meclisi adayları çıkaracaktır.''

Türkiye'nin son derece kritik bir noktadan geçtiğini belirten Ateş, ''AKP Hükümeti iktidara geldiğinde ülkede sıfır terör olduğunu, dolandırıcılığın sıfır noktasında bulunduğunu, enflasyonun da tek haneli olduğunu'' ifade etti.

Ateş, ''6 yıl sonra öyle bir Türkiye yaratıldı ki, Başbakan herhangi bir ile gidip gitmeme konusunda tereddüt yaşamakta. Hükümetin terör konusunda hiçbir inandırıcılığı, ciddiyeti yok. Belirli çevrelere gülücükler yayılarak iç savaş noktasına gelindi'' dedi.

Tüketici kredisi kullananların borcunun, AKP'nin iktidara geldiği dönemde 6,1 katrilyon olduğunu, şimdi bu rakamın 15 kat artarak 90 katrilyona ulaştığını belirten Ateş, şöyle konuştu:
''Başbakan, 'Hamdolsun kriz bizi teğet geçti' diyor. Son krizde, ABD'den Japonya'ya kadar, hisse senetlerinin değer kaybı oranı yüzde 45 iken bizde yüzde 49 düzeyinde. Yani ABD önlem alıyor, Çin, Hollanda, İspanya, Fransa önlem alıyor. Dolar karşısında değer kaybında biz birinci sıradayız. Bangladeş, Güney Afrika arkamızdan geliyor. Dünya ortalaması yüzde 40 iken bizde yüzde 47 dolayında.''

Ateş'in konuşmasının ardından, toplantı basına kapalı olarak devam etti ve CHP'nin yerel seçim stratejisi görüşüldü. Toplantıya CHP il ve ilçe teşkilatları, milletvekilleri, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri, belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler