Petrol boru hattındaki patlama

Irak-Türkiye ham petrol boru hattındaki patlama sonucu çevreye yayılan petrolün kontrol altına alındığı ve şu anda petrol sevkiyatında herhangi bir problem yaşanmadığı bildirildi.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 13:51
Abone Ol google-news

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, 5 Kasım tarihinde saat 16.00'da Irak -Türkiye ham petrol boru hattının 375'inci kilometresinde Şanlıurfa ili, Bozova İlçesi Aran köyü kesiminde ham petrol boru hattında meydana gelen petrol kaçağının kontrol altına alındığı, boru hattının onarımının da tamamlandığı öğrenildi.

BOTAŞ yetkilileri, dünden sonra bugün yeniden göl kıyısının farklı bir bölgesinde biriken ham petrolü kontrollü olarak yaktı. Ham petrolün yanmasıyla gök yüzünü kaplayan siyah bulut tabakası ve kokusu, 40 kilometre uzaklıktaki Şanlıurfa'dan da farkedildi.

BOTAŞ ayrıca, birbirine paralel olan ikinci Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattının petrol sevkıyatında herhangi bir problem yaşanmadığını bildirdi.

Petrol boru hattındaki patlamanın sabotaja veya herhangi bir dış müdahaleye dayalı olmadığı, teknik bir sıkıntıdan kaynaklanan ani basınç değişimine dayalı bir patlama olduğu belirtilmişti.   


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler