300 kişilik cezaevinde 550 hükümlü var

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri, Bandırma M Tipi Cezaevi'nde incelemelerde bulundu. İncelemelerde, 300 kişi kapasiteli cezaevinde 550 hükümlü ve tutuklunun bulunduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 14:14
Abone Ol google-news

Bandırma M Tipi Cezaevi'nde, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri incelemelerde bulundu.

İnsan Hakları Alt Komisyonu Başkanı Murat Yıldırım, Bandırma M Tipi Cezaevi'nde yapılan incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 300 kişi kapasiteli cezaevinde 550 hükümlü ve tutuklu bulunmasının büyük yoğunluk yarattığını gözlemlediklerini belirtti.

Yıldırım, bu yoğunluğun Balıkesir'e bağlı Kepsut ilçesinde yapılacak cezaevinin 2009 yılı ortalarında hizmete girmesiyle azalmasını beklediklerini ifade ederek, şöyle konuştu: ''Ayrıca, Bandırma Cezaevi'nde su sıkıntısı yaşandığını belirledik. Ziyaretçi konusunda da şikayetler yaşandığını öğrendik. Cezaevi yönetimi bunu gidermek amacıyla haftada 2 gün açık uygulamasına geçmiş bulunuyor. Bu incelemelerimizle ilgili raporumuzu TBMM İnsan Hakları Üst Kurulu'na ileteceğiz. Daha önce Edirne ve Tekirdağ F tipi cezaevleriyle İstanbul'daki Metris Cezaevi'nde de incelemelerde bulunmuştuk. Şimdi sırada Diyarbakır var. Bu çalışmaların amacı her çeşit insan hakkı ihlalini önlemenin yanı sıra işkenceyi sıfır tolerans noktasına getirmektir.''

Yıldırım, gazetecilerin sorularını üzerine, Bandırma M Tipi Cezaevi'ndeki bir hükümlüden kendilerine şikayet mektubu geldiğini doğrulayarak, ''Bu şikayetler, az önce belirttiğim gibi genellikle ziyaretçi sorunu ve su sıkıntısıyla ilgiliydi'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler