"Nevruz Raporu"na tepki

MHP Genel Başkan Yardımcısı, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Mehmet Ekici, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun ''Nevruz Raporu''ndan ''amaçları provokasyon olan bir takım şahısların beyanatlarının basında ön plana çıkarılmış olmasının üzüntü verici olduğunu'' ifade etti.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 15:04
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkan Yardımcısı, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Mehmet Ekici, yaptığı yazılı açıklamada, komisyonun Nevruz olayları ile ilgili olarak Hakkari, Van, Siirt illerinde ve Yüksekova'da inceleme yaparak tespitlerini bir raporla açıkladığını anımsattı.

Komisyonun en önemli tespitinin ''PKK terör örgütünün Nevruz olaylarını bahane ederek bir ayaklanma girişiminde bulunması, bunun için de çocuklar ve kadınlar dahil her türlü yeteneğini kullanmaya çalışması'' olduğunu ifade eden Ekici, açıklamasında şunları kaydetti:

''PKK bölücüdür, ayrılıkçıdır ve terör örgütüdür. Bu tespitlerin yanı sıra bölgedeki idare ve kolluk güçlerinin üzerine düşen görevler ve eksiklikler de raporda tespit edilmiştir. Raporun bu yönü ile incelenmesi gerekirken amaçları provokasyon olan bir takım şahısların beyanatlarının basında ön plana çıkarılmış olması üzüntü vericidir.
TBMM ve komisyonları hiçbir zaman ayrılıkçılığı esas alan bölücü terör örgütünün kullandığı bir vasıta olmayacaktır. Raporun dikkatle incelenerek değerlendirilmesi Türk basınına ait bir husustur.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler