"Onlar bizim de bebeklerimizdi"

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nce hazırlanan ''Hastane'' isimli bülten, hastanede eylül ayında hayatını kaybeden 13 bebeğe atfen ''Onlar bizim de bebeklerimizdi'' manşetiyle yayımlandı.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 15:37
Abone Ol google-news

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nce hazırlanan ''Hastane'' isimli bülten, hastanede eylül ayında hayatını kaybeden 13 bebeğe atfen ''Onlar bizim de bebeklerimizdi'' manşetiyle yayımlandı.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından hazırlanan ''Hastane'' isimli 40 sayfalık bültenin son sayısı bebek ölümlerine ayrıldı. Bülten ''Onlar bizim de bebeklerimizdi'' manşetiyle yayımlandı.

Bültende, ölümlerin başlamasıyla yaşanan süreç, alınan önlemler, müdahaleler anlatılıyor, yaşamını yitiren bebeklerin aileleriyle yapılan görüşmeler, konuyla ilgili olarak basında çıkan haberler de yer alıyor.

Başhekim Prof. Dr. Orhan Gazi Yiğitbaşı, ''Yayın kurulundan'' köşesinde yer alan ''Bu bülteni neden çıkardık'' başlıklı yazısında, imrenilecek düzeyde takım ruhuna sahip hastane çalışanlarının bebek ölümleri nedeniyle şok yaşadığını bildirdi.

Bültenin, çalışanların konuya tepki verme arzusunun ifadesi olduğunu belirten Prof. Dr. Yiğitbaşı, şunları kaydetti: ''Tepkisini ortaya koymaya çalışan ekip, kamu görevlilerinden oluşmaktadır ve zor bir durumla karşı karşıyadır. Soruşturma süreci devam eden bir konu gündeme yazılı olarak taşınmaktadır ve yanlış bir ifade yeni sıkıntılara yol açabilecektir. Bir diğer zorluk, farklı politik görüşlere sahip hastane çalışanlarının ortaya koyduğu tepkilerin üst makamlarımızda oluşturabileceği muhtemel rahatsızlık ve bunların yansımaları olabilecektir. Bir başka zorluk ise izanı ve vicdanı yeterince gelişmemişlerin bültenden cımbızla bazı ifadeleri çekip tartışma konusu yapacaklarını bile bile gerçekleri bütün detaylarıyla ortaya koyma çabasının kolay olmadığıdır.''

Yayın kurulu olarak, hassasiyetleri dikkate alarak tüm yazıları özenle değerlendirdiklerini bildiren Prof. Dr. Yiğitbaşı, yazısında şu ifadelere yer verdi: ''Bugüne kadar konu hakkında bilgi ve eğitim sahibi olanlar az konuştu. Bültenimiz, bu kez bebek ölümleri karşısında büyük bir şok yaşayan çalışanlarımızın sesi oldu. Bebeklerimizin TPN denilen beslenme karışım solüsyonundan kaynaklı bir bulaş ile kaybedildikleri kanaati ağırlık kazanmıştır. Sonuçlara çok kısa sürede ulaşılmıştır. Bu bulaşın nasıl olduğu konusu üzerinde araştırmalar Sağlık Bakanlığı Müfettişliği ve İzmir Cumhuriyet Savcılığı'nca sürdürülmektedir.''

Yiğitbaşı, 50 kişilik ekip tarafından hazırlanan bültende, sağlık çalışanlarının duyduğu derin üzüntünün de ortaya konulduğunu kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler