Şişmanlığın çözümü bulundu

Danimarka’da şişmanlığa karşı test edilen yeni bir maddenin, halihazırdaki ilaçlardan iki misli etkili olduğu açıklandı. Tesofensin etki maddesi, beyindeki açlık hissini bastırmakta. Kopenhag Üniversitesi’nde Arne Astrup ile çalışan ekip Lancet dergisinde, ortalama olarak 100 kilonun üzerinde olan 203 kişiyle gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarını yayımladı.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 15:42
Abone Ol google-news

Deneklerin dörtte birine etkisiz ilaç (Plasebo), ellişer kişilik diğer üç gruba ise farklı dozlarda Tesofensin verilmiş. Etkisiz ilaç alan denekler ortalama olarak 2 kilo zayıflarken, Tesofensin kullanan denekler aldıkları dozlara göre 7,11 veya 13 kilo vermişler.

Yeni etki maddesi Sibutramin ve Rimonabant gibi etki maddelerine kıyasla iki misli kilo verdiriyor. Tesofensin’in bulantı, kabızlık, uykusuzluk, ishal ve ağızda kuruluk gibi yan etkileri var. Bilim insanlarına göre etki maddesi açlığa neden olan uyarı maddelerin beyne girişini engellemekte. Tesofensin yeni araştırmalarla daha ayrıntılı olarak kontrol edilecek.

Söz konusu etki maddesi özellikle şişmanlık için geliştirilen bir ilaç değil. Bugüne kadar Alzheimer ve Parkinson hastalıklarında test edilen ilacın hastaların zayıflamasına neden olduğu görülmesinden sonra araştırmacılar, aşırı kilolu insanlar üzerinde denemeye karar vermişler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler