'2009 yılı, Türkiye için zor geçecek'

İnterfed Yönetim ve Finansal Danışmanlık Ltd. Şti. Başkanı Banu Sezginer, 2009 yılının Türkiye için özellikle reel sektör açısından zor bir yıl olacağını kaydetti. Sezginer yaptığı yazılı açıklamada, krizin etkilerinin özellikle, 2009-2010 yıllarında belirgin bir şekilde hissedileceğini söyledi.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 17:43
Abone Ol google-news

İnterfed Yönetim ve Finansal Danışmanlık Ltd. Şti. Başkanı Banu Sezginer, yaptığı yazılı açıklamada, ABD başkanlık seçimlerini kazanan Barack Obama'nın "enkaz" devralacağını belirterek, ABD'den baslayan ve tüm dünyaya yayılan kriz için söylemlerin yaptırımlara dönüştürülme sürecinin, üst düzeyde çaba gösterilmesi gereken bir durum olduğunu vurguladı.

Küresel krizin etkilerinin, reel sektöre belli bir süre içinde yansıyacağını ve 2009 yılının, Türkiye için özellikle özel sektör açısından zor bir yıl olacağını ifade eden Sezginer, şu görüşleri aktardı:
''Krizin etkilerinin 2009-2010 yıllarında etkisini belirgin göstereceğini düşünebiliriz. Çünkü Türkiye, 2005 yılından 2007 yılı sonuna kadar gelecek beklentileri satın almış ve bugünden kullanmıştır. Bunun en önemli göstergesi de cari açıktır. Bu durumda yurt dışının tersine kurda düşme seyri fazla beklenmemelidir.
Dış piyasaların etkisiyle gevşemeler olsa da, kur uzun süredir bastırıldığı noktadan sonra geldiği noktalardan fazla aşağı inmeyecek gibi gözükmektedir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler