''Beyaz Perdede Kostümler Sergisi''

Sanatçı Türkan Şoray'ın filmlerinde kullandığı kostümlerden oluşan ''Beyaz Perdede Kostümler Sergisi'',Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda açıldı.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 20:44
Abone Ol google-news

Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'ndaki, ''Beyaz Perdede Kostümler Sergisi''nin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkan Şoray'ın, sayısız kadın tipini canlandırması nedeniyle Türk kadını tarafından daha da çok benimsendiğini söyledi.

Topbaş, ''Türkan Şoray, Türk sinemasına adanmış bir ömürdür. Ömrünü sanatına atfederek unutulmazlar arasına giren sanatçımıza minnetlerimizi iletiyoruz'' dedi.

Türkan Şoray da kostümlerin kendisi için çok büyük bir değeri olduğunu belirterek, ''Onlar benim yaşamımın birer parçasıdır. Sinemanın ve sinemaya olan sevginin mucizesi bu. İnsanların sevgisi neticesinde bunları yaşıyoruz. Çok mutluyum'' şeklinde konuştu.

Şoray'ın 1960'ta ''Köyde Bir Kızı Sevdim'' adlı filmden başlayarak yaklaşık 200 filmde kullandığı kostümler 30 Kasım'a kadar görülebilecek.

Bu arada, serginin açılışına katılacağı duyurulan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, programındaki değişiklik nedeniyle katılamadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler