Obama'dan 'ilk' mesaj

ABD'de 4 Kasım'da yapılan seçimde ABD başkanı seçilen Barack Obama düzenlediği ilk basın toplantısında İran'a mesaj gönderdi. Mali krizi görüşmek üzere Chicago'da ekonomi danışmalarıyla biraraya geldikten sonra basın toplantısı düzenleyen Barack Obama, "İran'ın nükleer silah geliştirmesinin kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 07.11.2008 - 21:24
Abone Ol google-news

Barack Obama, mali krizi görüşmek üzere Chicago'da ekonomi danışmalarıyla biraraya geldikten sonra basın toplantısı düzenledi. Obama, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın gönderdiği kutlama mektubunun ve yeni yönetimin İran'la ne zaman görüşmelere başlayacağını sorulması üzerine, mektubun gözden geçirilerek uygun yanıtın verilceğini belirterek, "İran'ın nükleer silah geliştirmesi kabul edilemez. Bunu önlemek için uluslararası düzeyde çaba göstermeliyiz. İran'ın terörist örgütlere desteği de son bulmalı" diye konuştu. İran gibi bir ülkeye nasıl yaklaşılacağı konusunun aceleye gelmeyeceğini söyleyen Obama, "Bunu iyi düşünmeliyiz" dedi.

Obama ABD'nin tek başkanı olduğunu ve dünyaya doğru sinyaller göndermek gerektiğini söyleyerek, "20 Ocak'a kadar başkan ben değilim" dedi.

ABD'nin içinde bulunduğu mali krizin aşılması için ekibiyle yoğun çalışma içinde olduklarını söyleyen Obama, "Kendimizi içinde bulunduğumuz çukurdan çıkarmak hızlı ve kolay olmayacak. Ama ABD dirençli bir ülke" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler