''Washington hümanist bir dönüş yapmalıdır"

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, ABD'de 4 Kasım'da yapılan seçimlerden zaferle çıkan Barack Obama'ya ilgili ilk kez bir yorumda bulundu ve Washington'un ''hümanist bir dönüş yapması gerektiğini'' söyledi.

Yayınlanma: 08.11.2008 - 09:17
Abone Ol google-news

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Rusya ile ülkesi arasında 15 kadar işbirliği anlaşmasının imza törenindeki açıklamasında, ''ABD büyük bir ülke olabilir. Eğer dünyanın geri kalanının egemenliğine saygı duyarsa, hep büyük bir ülke, iyilik için çalışan bir güç olur. Yeni Amerikan hükümeti dünyanın ve halkın kendisinden istediğini yapmalı ve önce ABD'nin işleriyle uğraşmalıdır'' ifadesini kullandı.

Obama'nın seçilmesinden sonra, Venezuela Dışişleri Bakanlığı, ''Amerikalılar için umut günü olan bu günde, Venezuela halkı adına Devlet Başkanı Hugo Chavez, ABD halkını ve büyük zaferinden dolayı, seçilmiş Başkan Barak Obama'yı kutluyor'' açıklamasında bulunmuştu.

Bakanlık, yazılı açıklamada, Chavez'in ''bu tarihi seçimin Washington'la yeni ilişkilerin başlangıcını gösterdiğine inandığı'' da belirtilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler