Galatasaray'ın yeni evi gün sayıyor

Galatasaray'ın ligin ikinci yarısında maçlarını yapacağı Türk Telekom Arena'da çalışmalar sürüyor.

Yayınlanma: 24.12.2010 - 15:18
Abone Ol google-news

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, yapımında sona yaklaşılan Türk Telekom Arena'da çalışmaların büyük bir hızla devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, stadın çatı ana kirişlerinin üzerine yerleştirilecek iki adet skorboardun montaj çalışmalarına devam edildiği kaydedildi.

Tribünlerde taraftar koltuklarının montajı tamamlanırken, VIP koltuklarında da sona gelindi. Aynı zamanda tribün merdivenlerine sarı renkli bantlar çekilerek stat içerisinde sarı ve kırmızı renkler bir arada kullanılacak.

Bu arada yedek kulübelerindeki ısıtmalı koltukların montajının da bitmek üzere olduğu açıklandı.

Arena sistemiyle tasarlanan stadın çatı boşluğunun az olması, çimlerin günün her saatinde güneş ışığını net bir şekilde almasını engellediğinden yurt dışından getirilen yapay güneş sistemleri kullanılarak çimin fotosentez yapması ve kalitesinin koruması sağlanacak.

Altyapısı daha önce döşenmiş localarda üst kaplama ve boya işlemleri bitirilerek mobilyaların montajlanmasına başlandı. Loca önlerine yerleştirilecek koltuklarla birlikte localar tamamlanacak.

Oyuncuların kullanacağı soyunma odaları ise iki farklı renkte tasarlandı. Tavan kaplamaları dışında büyük bölümü tamamlanan misafir takım soyunma odası ve koridorları nötr olan gri tonlarda, Galatasaray futbol takımının odası da kırmızı renkte ve koridorları da gücü temsil eden sarı renkte tasarlandı.

Kulüpten yapılan açıklamada, son olarak şu bilgilere yer verildi:
''Stat dışında da çalışmalar yoğunlaşıyor. Aslanlı Yol'u metro çıkışına bağlayan bölümde ve Aslanlı Yol'un statla buluşan noktasında imalatlar devam ediyor. Çevre yollarında her geçen gün ilerleme kaydediliyor. TEM ile stadı bağlayan yolda çalışmalar bitmiş durumda. Bununla birlikte Cendere yolu ile stat arasındaki bağlantı tamamlanırken, asfaltlama ve kavşak çalışmaları da devam ediyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler