Pakistan'daki füze saldırısı kınandı

Pakistan, Afganistan sınırındaki bölgesinde dün ABD tarafından düzenlendiğini ve 13 kişinin öldüğünü belirttiği füze saldırısını kınadı. Yetkililer, Pakistan'ın Afganistan sınırında bulunan Kuzey Veziristan bölgesindeki Kam Sam köyüne pilotsuz uçakla düzenlenen füze saldırısında, Taliban militanı olduğundan şüphelenilen 13 kişinin öldüğünü kaydetti.

Yayınlanma: 08.11.2008 - 09:41
Abone Ol google-news

Pakistan istihbarat yetkilileri, dün ABD tarafından şehre düzenlenen füze saldırısında bölgedeki yerel bir Taliban komutanının evinin hedef alındığını ve ölenlerin kimliklerinin belirlenmeye çalışıldığını söyledi. Bölgedeki bir hükümet yetkilisi de saldırıda ölenlerin sayısının 13 olduğunu belirtti.

ABD'nin Afganistan üzerinden Pakistan'ın sınır bölgelerine düzenlediği ve Ağustos ayından bu yana artan saldırıları, Pakistanlı yetkililer tarafından ülkenin egemenliğinin ihlali olduğu ve sınır bölgesinde kendi terörle mücadelesine zarar verdiği belirtilerek kınanıyor.

Pakistan Enformasyon Bakanı Seri Rahman dün geç saatlerde yaptığı açıklamada; saldırıyı kınayarak, İslamad'ın, Washington'a sınır bölgelerine saldırıları durdurması çağrısını yineledi.

Bakan Rahman, ABD yönetiminin, bu tür operasyonların yankılarının, küresel çapta terörle mücadele çabalarının amacına zarar verdiğini dikkate almaya isteksiz olduğunu söyledi.

Rahman, Pakistan Devlet Başkanı Asif Zerdari'nin Washington'a saldırıları durdurması çağrısında bulunduğunu belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler