'İki Kuşak Akyol' bir sergide

Ekavart Gallery'de usta ressam Muzaffer Akyol'un eski kapılar üstüne "Kırkıncı Kapı" adlı çalışması ve ressam ve müzisyen kızı Gaye Su Akyol'un "Geçmiş Neden Hâlâ Geçmedi" sergisi "İki Kuşak Akyol" ismi altında buluştu.

Yayınlanma: 25.12.2010 - 12:42
Abone Ol google-news

Özellikle resim konusunda babasıyla arasında güçlü bir iletişim olduğunu söylüyor Gaye Su Akyol: Birbirimize torpil geçmeyiz. Babamın objektif gözüne inanırım. Gerektiğinde çok acımasız olmuştur, ben de öyle...

Kızının büyük bir sınav verdiğini ve kendisinin etkisinde kalmadığını belirten Muzaffer Akyol, Gaye Su Akyolun kendi başına buyruk bir anlatım dilini bulmanın savaşını verdiğini de ekliyor. Birine ya da bir şeye benzemekten dikkatle kaçınmak gerektiğini vurgulayan Gaye Su Akyol ise çok dikkatli olmak, iyi analiz etmek, doğru soruları sormak gerektiğinin altını çiziyor: Tam da bu nedenle akademik bir sanat eğitimi almayı hiçbir zaman istemedim. Çiğ, saf, üzeri örtülmemiş, katıksız çizginin, sesin, ham sanatın, ötekinin içindeyim. Bir şizofrenin resim-

leri, elini, beynini eğitime kaptırmış birinin işlerinden çoğu kez çok daha ilgi çekici geliyor bana.

Muzaffer Akyol ise bir sanatçı olarak aradığını bu coğrafyada buluyor: Etkilendiğim başka kültürler oluyor evet ama etkilenmenin ambargosu altında olmaya, onun tekeline girmeye karşıyım. İstifade eder kendi teknemizde yoğururuz. Kendi varsıl değerlerimizin katkısı ve enerjisiyle kendi ekmeğimizi biz yaparız.

Resmin şiir ve müzikle olan bağını vurgulayan Muzaffer Akyol sanatın bu üç ailesinin kılcal damarlarla birbirini beslediğini dile getiriyor. Kızı ise resim gibi müzikle de beş yaşlarında tanışmış ve iki sanatın birbirini hep beslediğini yineliyor. İstanbulda alternatif müzik sahnesinin gruplarından Toz ve Toz ve Seni Görmem İmkânsızda devam ediyor müzik yapmaya: Birbirleriyle organik bağları var müzikle resmin. Birini çıkarıp yok edersem, eksilirim. Taarruz gibi, ikisiyle de saldırıyorum evrene.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler