"Her göreve hazırım"

Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifasına ilişkin, “Ben bu partinin halen üyesiyim, milletvekiliyim, bu partinin kurucusuyum. Bana verilecek her göreve hazırım. Seçimde de aktif olarak çalışacağım” dedi.

Yayınlanma: 08.11.2008 - 11:02
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Dengir Mir Mehmet Fırat, Etimesgut'ta Anksan Et ve Et Ürünleri Fabrikası'nın açılış törenine gelişinde, gazetecilerin istifasına ilişkin sorularını yanıtladı.

Tamamen şahsi nedenlerle, sağlık sorunu ve yorgunluk nedeniyle istifa kararı aldığını belirten Fırat, ''Sayın Başbakan da bunu söyledi. Arkasında başka bir şey yok'' dedi.

İstifasının arkasında AKP'nin doğu politikasındaki değişimin olduğuna ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine Fırat, ''Çok doğru bir şey değil. AKP'nin doğu, güneydoğu programı belli. Bugüne kadar da o programı geliştirerek, yürüttü. Bundan sonra da yürütecek. Bundan hiç şüphem yok'' diye konuştu.

İstifasının yerel seçimler öncesine denk gelmesine ilişkin soruya ise Fırat, ''Ben bu partinin halen üyesiyim, milletvekiliyim, bu partinin kurucusuyum. Bana verilecek her göreve hazırım. Seçimde de yine aktif olarak göreceksiniz, çalışacağım'' yanıtını verdi.

Fırat, parti yönetimine getirilen yeni isimleri nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine ''Çok değerli arkadaşlar. Abdülkadir Aksu çok çok deneyimli olan bir arkadaşımız. Partilerin çeşitli kademelerinde görev almış, çok önemli bakanlıklar yapmış bir insan. Çok iyi sonuçları olacağına inanıyorum'' şeklinde konuştu.

Fırat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devam etmesi yönünde bir telkini olup olmadığı sorusuna, ''Her zaman oldu. Ama özel ricam nedeniyle ısrarkar oldum, o da müsaade etti'' yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler