Galatasaray-Fenerbahçe maçında olay

Futbolda Galatasaray ile Fenerbahçe 17 yaş altı takımları arasında yapılan Akademi Ligi'ndeki maç olaylar nedeniyle yarıda kaldı, Fenerbahçeli bazı futbolcular çıkan olaylarda yaralandı.

Yayınlanma: 26.12.2010 - 15:05
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Kulübü'nden alınan bilgiye göre, Galatasaray Kulübü'nün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde oynanan maç, çıkan olaylar nedeniyle iptal edildi. Kulüp açıklamasında, ilk yarısı 1-1 tamamlanan karşılaşmanın devre arasında Fenerbahçeli oyuncuların soyunma odalarına giderken Galatasaraylı bazı taraftarlar tarafından darp edildiği bildirildi. Olaylarda yaralanan Fenerbahçeli oyuncuların Bakırköy Devlet Hastanesi'nde tedavi edildi. 

 

Futbolcular şikayetçi oldu

Futbolda 17 Yaş Altı Akademi Ligi'nde Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbi maçta saldırıya uğrayan sarı-lacivertli futbolcular, olaya sebebiyet verenlerden şikayetçi oldu.

Fenerbahçeli futbolcular, Bakırköy Devlet Hastanesinde yapılan tedavilerinden sonra sarı-lacivertli kafile, Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Amirliği'ne getirildi.

Burada ifadelerine başvurulan futbolcu ve teknik heyetin, olaylara sebebiyet verenlerden şikayetçi olduğu bildirildi. Bu arada Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ile yönetim kurulu üyesi Hüseyin Topbaş da polis merkezine gelerek konu hakkında bilgi aldı.

Futbolcular ile teknik heyet, basın mensuplarına açıklama yapmazken Mosturoğlu, emniyet güçlerinin olaya sebebiyet verenleri yakalamak için çalıştığını ifade etti.
İfadeleri alınan oyuncular, daha sonra gruplar halinde ticari taksilerle Fenerbahçe Dereağzı Tesisleri'ne gittiler. Öte yandan burnu kırılan sarı-lacivertli futbolcunun Koray Gülsüm olduğu öğrenildi.
 

Fenerbahçe bildiri yayınladı

Fenerbahçe Kulübü, futbolda Galatasaray ile Fenerbahçe 17 yaş altı takımları arasında yapılan Akademi Ligi'ndeki maçta yaşanan olaylar nedeniyle bildiri yayınladı.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden ''Saldırganları kınıyoruz'' başlığıyla yapılan açıklamada, 17 Yaş Altı Akademi Ligi'nde Galatasaray ile Fenerbahçe arasın Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki karşılaşmasında son derece üzücü olaylar yaşandığına vurgu yapılarak, şu ifadelere yer verildi:

''Karşılaşmanın 1-1 sona eren ilk yarısı sonunda bazı kendini bilmez ve taraftar demeye dilimizin varmadığı kişiler sahaya inerek, sporcularımıza saldırmışlardır. Bakırköy Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan futbolcularımızdan birinin burnunun kırılmış olduğu, diğerlerinin de çeşitli yerlerinden yaralanmış ve darp edilmiş oldukları görülmüştür. Sporcularımızın tedavileri hastanede devam etmektedir. Tüm sporcularımıza 'Geçmiş olsun' dileklerimizi iletiyoruz. Bu arada kulübümüz avukatları ve yetkilileri ile derhal olaya müdahale etmiştir. Çocuklarımızın spor yaptığı bir alanda dahi çirkin yüzlerini gösteren bu kişileri şiddetle kınıyoruz.''

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak söz konusu olaya karışan tüm şahısların yakalanması ve cezalandırılması adına gerekli girişimlerin yapıldığı ve yapılacağı belirtilen açıklamada daha sonra şöyle denildi:

''Kulübümüz bu çirkin olaya karışanların cezalandırılması adına gerek hukuki gerekse Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde her türlü girişimde bulunacaktır.
Bu spor canavarlarının cezasız kalmaması adına konunun sürekli takipçisi olacağız. Kamuoyunun da bu kişilerin saklanmaması ve hak ettikleri cezaya çarptırılmaları adına konuya hassasiyet göstereceğine eminiz. Galatasaray Kulübü yönetimi de olay anından itibaren söz konusu şahısların yakalanması adına gerek kulübümüz, gerekse emniyet güçleri ile sürekli temas halindedir ve çalışmalar yürütmektedir.''

 

İnternet sitesinden açıklama

Fenerbahçe Kulübü, 17 Yaş Altı Akademi Ligi'nde Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları arasında Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapılan ve devre arasında yaşananlar nedeniyle iptal edilen maçtaki olaylarla ilgili internet sitesinden ''Oyuncularımıza Saldırdılar'' başlığıyla açıklamada bulundu.

Sarı-lacivertli takımın antrenörü Engin Kabaş, olayların ardından FBTV'ye yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

''Maçın ilk yarısı 1-1 tamamlanmıştı. Galatasay taraftarları oyuncularını trübünlere çağırdı ve ardından sahaya inerek oyuncularımıza saldırdılar. Bir oyuncumuzun burnu kırıldı. Teknik heyetimiz de saldırıya uğradı. Olayların geliştiği saatlerde sahada hiçbir güvenlik tedbiri yoktu. Tüm oyuncularımızın aileleri yanında böyle bir saldırıya uğraması spor adına utanç verici.''

Kulüp açıklamasında olaylar şöyle anlatıldı:

''İlk yarısı 1-1 tamamlanan karşılaşmanın sonrasında bazı Galatasaray taraftarları sahaya inerek, oyuncularımızı ve teknik ekibimize saldırıda bulundular. Soyunma odalarına hocalarının ve velilerin yardımıyla gidebilen oyuncularımız ardından Galatasaray taraftarlarınının sahadan çıkarılması ile Fenerbahçe teknik ekibi ve oyuncularımız sahadan çevik kuvvet eşliğinde çıkartıldı. Ardından Bakırköy Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan bir oyuncumuzun burnunun kırıldığı, diğerlerinin de çeşitli yerlerinde darp izlerine rastlandığı açıklanmıştır. Oyuncularımızın tedavi süreçleri Bakırköy Devlet Hastanesi'nde devam ettiği, olayla ilgili soruşturmanın da sürdüğü bildiriliyor.''

Bu arada Fenerbahçe Televizyonu, olayları gösteren görüntüler yayınladı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler