"Biz ne Obama'yız ne Bush'uz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yine DTP'ye yüklendi. Erdoğan "Oradaki vatandaşlarımın kimlik siyaseti yapmak suretiyle istismar edenlere sesleniyorum. Elinizdeki belediyelerle orada yaşayan vatandaşlarımı pislik içinde yaşatmayı bırakın" dedi. Başbakan 'Obama gibi iktidara geldi' benzetmelerinede tepki göstererek, "Benzetmeyi yapanlar ufka iyi baksınlar. Başlarını da iki ellerinin arasına alıp iyi düşünsünler. Biz ne Obama'yız ne Bush'uz" dedi.

Yayınlanma: 08.11.2008 - 12:22
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da partisinin Bağcılar İlçe Kongresi'nde konuştu. Daha önce NTV'ye konuşan Fehmi Koru, Erdoğan'ın Obama gibi geldiğini ancak Bush'a benzediğini söylemişti. Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru'nun kendisine yönelik benzetmesini reddeden Erdoğan, dar gelirli yurttaşlar için de hiç peşinatsız aylık 100 YTL taksitle ev yapılacağı sözünü verdi.

 

Biz ne Obamayız, ne Bush'uz

"Biz iktidara gelirken Obama gibi gelmişiz şimdi Bush olmuşuz. Sevsinler seni. Yazıklar olsun. Biz ne Obama'yız, ne Bush'uz. Herkesi kendi atmosferinde değerlendirsinler. Obama bir siyahi. Siyah-beyaz ayrımlarının yapıldığı dönemlerde bir siyahi sırtına ABD bayrağı alıp zafer turu atardı. Obama'ya tebrik mektupları yazan terör örgütü yandaşları bu ülkede sırtlarına Türk Bayrağı alıp koşabildiler mi? Benzetmeyi yapanlar ufka iyi baksınlar. Başlarını da iki ellerinin arasına alıp iyi düşünsünler. Şimdi de en son nükleer enerjinin ihalelerini yapıyoruz.

 

Doğal gaz zammı

Doğalgazla ilgili zam olayı gündeme düştü. Muhalefet bunu eleştirmeye başladı. Eleştirirler, haklarıdır. Ama bunlarda sorumluluk yok. Bizden kaynaklanmayan zamlar vardır. Şimdiye kadar zam yapmadık. Şimdi zam yapmak zorunda kaldık. Rusya'dan aldığımız 9 ay sonra, İran'dan aldığımız doğalgaza 6 ay sonra fiyatlar yansıyor. Zam yapmayıp devletin kasasından ödemeye kalksak başka alanlara yansıyacak. Veyahut biz halkımızı mı aldatalım. Karşılıksız para mı basalım. Bizden öncekilerin bu huyları vardı. Biz ne aldatan ne aldanan olacağız. Şu anda petrol fiyatları düştü. Mart-Nisan ayında bunun düşüşünün yansıyacağını göreceksiniz.

 

Erdoğan'dan DTP'ye tepki

Bizim kitabımızda etnik, bölgesel milliyetçilik yok.İstanbul neyse Ağrı da odur. Oradaki vatandaşlarımın kimlik siyaseti yapmak suretiyle istismar edenlere sesleniyorum. Elinizdeki belediyelerle orada yaşayan vatandaşlarımı pislik içinde yaşatmayı bırakın.



Evsizlere müjde
 

Türkiye'de şehirleri toplu konutlarla değiştiriyoruz. Bazı yerlerde terör örgütleri gelip müteahhitlerin önünü kesiyor. Seviyorsanız gidin terör örgütünü durdurun. İmkanı olmayanlara 45 metrekarelik stüdyo daireler yapacağız. Bir oda, bir salon. Mutfağı da salonda olacak. Peşinatsız 100 YTL taksitle konutlar yapacağız. Bunu gecekondu, kaçak yapının önünü alalım diye yapıyoruz. 320 bin konutun inşası devam ediyor. 220 bin konutu da sahiplerine teslim ettik.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler